Dreams don't work unless you do

Over 12 weken heb ik een coverbody!

12 september 2017

Ik val meteen maar met de deur in huis. Over twaalf weken heb ik een coverbody. Just saying! *krekels* Okokok… dat klinkt wel heel stellig, maar ik ga er wel heel hard mijn best voor doen. Vanavond heb ik mijn intake met mijn elf medestrijders, wordt er een before foto gemaakt en word ik opgemeten… Armen, benen, heup, taille en borst in cm. Qua gewicht zei de weegschaal vanochtend in ieder geval 60,4 kilo. Maar that’s just a number! Ik ga voor de strakke triple B. Je weet wel… Billen, Buik en Benen.

Bijna twee jaar geleden is het alweer dat ik aan mijn Ruggengraat avontuur begon en dat met jullie deelde via mijn blog. Een groot deel van de drie maanden was ik meerdere keren per week om klokslag 7.00 uur in de sportschool te vinden en volgde ik mijn strenge, maar rechtvaardige voedingsprogramma. Via WhatsApp had ik contact met mijn online coach en ergens december 2015 had ik een ware lichaamstransformatie ondergaan. Nog regelmatig krijg ik een herinnering van foto’s op Facebook van voor die tijd waar ik een compleet andere Gwendy zie. Een bolle toet, wat extra gezelligheid op de drie b’s en gewoon niet fit. Never nooit meer!

Nu zijn we september 2017 en ben ik na een jaar semi in beweging alweer vijf maanden hard aan het sporten. Een groot verschil is wel dat ik niet meer ’s ochtends vroeg in de sportschool aan de gewichten hang, maar dat ik minimaal drie keer in de week heerlijk buiten aan het sporten ben. Lekker trainen met eigen lichaamsgewicht met de trainers van The Bootcamp Club of aan het hardlopen door het mooie Groningen.

Hardlopen? Jij? Hoe dan? Tsja… goeie vraag. Mijn eerste bootcamp les was de low variant. Voor de beginnende sporter. Na de warming up, een rondje om de vijver in het Noorderplantsoen, was ik al moe en aan het einde van het uur, hing mijn tong op de grond. Ik kan niet meer. Sterker nog, ik wil niet meer was het enige wat ik dacht. Als dit een low les is, wat is dan in godsnaam een medium of een high training. Toch schreef ik me aan het einde van diezelfde training in voor een abonnement. Even doorzetten!

Mijn conditie vorderde best snel, maar ik koos mijn trainers er op uit dat ik niet teveel hoefde te hardlopen. Want daar had ik echt een hekel aan. Totdat ik bij de low training ineens energie over had en ik de oefeningen met twee vingers in mijn neus deed. Door naar de medium! En daar liep ik ineens weer achteraan bij de groep. Ik kon twee dingen doen.  Gedemotiveerd raken en weer simpelweg de low volgen óf een flinke dosis motivatie inademen en nog harder mijn best doen.

Optie twee dus. Voor mijn verjaardag, begin juli, kreeg ik een sporthorloge van Polar en met een paar simpele persoonlijke instellingen vertelde deze gadget mij precies wat ik moest doen om vijf kilometer achter elkaar te kunnen hardlopen. Trainen in hartslagzones, synchroniseren met mijn smartphone en via verschillende apps zoals Polar Flow, Runkeeper en Strava de data van mijn progressie analyseren. Een soort race tegen mezelf. En geloof het of niet… 27 augustus besloot ik out of the blue om de Bommenberendloop in Groningen te doen. Om precies te zijn 6,437 km; de welbekende 4 mijl. Mijn doel was om deze onder de 40 minuten te lopen en met trots kan ik zeggen dat ik een nettotijd van 39:18 had. En ik vond het nog leuk ook!

Ja, ik snap je. Wie ben jij en wat heb je met Gwendy gedaan? Na ja… het is een soort ‘verslaving’ geworden om maar steeds beter te worden. Fitter, sneller, sterker. En toen zag ik een paar weken geleden dat The Bootcampclub Groningen een speciaal ’12 weeks 2 coverbody’ programma voor vrouwen startte in september. Die keuze was snel gemaakt. Ik doe mee!

12 weken lang op dinsdagavond en zondagochtend de ‘verplichte’ krachttraining met Maritza of Robin en daarnaast zelf een high bootcamp training ergens die week plannen. Natuurlijk blijf ik ook nog hardlopen, want 8 oktober loop ik de 4 mijl van Groningen en ik wil natuurlijk wel een snellere tijd neerzetten. En dan de allerbelangrijkste factor de komende 12 weken. Een persoonlijk voedingsprogramma. De scanner van My Fitnesspal en de keukenweegschaal zijn weer mijn beste vrienden en cheatmeals, laat staan -days, komen niet in mijn woordenboek voor.

Of ik jullie op de hoogte ga houden? Jazeker! De komende twaalf weken mag je weer een wekelijkse blog verwachten met mijn ervaringen. De komende drie maanden wordt het weer er niet beter op, dus kan ik mezelf gemotiveerd houden om door en wind te gaan bootcampen? Hoe gaat het bevallen om in plaats van met eigen lichaamsgewicht nu ineens met attributen in de buitenlucht te trainen? En komt er een moment dat de high training a piece of cake wordt? We shall see. Ik ga ervoor! Over 12 weken ben ik mezelf dankbaar. Tot snel!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Blogger Gwendy - Luisteren naar je sporthorloge? Hoe werkt dat? 7 oktober 2017 at 10:42

  […] meet dat horloge nou?” Een van mijn medestrijders van het ‘12 weeks 2 coverbody’ clubje reageert op het feit dat ik vlak voor de training op wat knopjes van mijn sporthorloge […]

 • Reply Plantsoenloop 2017 - mijn leukste run tot nu toe! - Blogger Gwendy 6 november 2017 at 17:10

  […] eerst maar weer de focus op trainen en het resultaat van mijn 12 weeks 2 coverbody programma. Nog vijf weken te gaan tot de meting! En nog maar drie tot de fotoshoot bij […]

 • Reply Motivatie waar ben je? Ik kan je nergens vinden! - Blogger Gwendy 12 november 2017 at 13:42

  […] dinsdag dag staat één van de verplichte krachttrainingen op mijn 12 weeks 2 coverbody-programma. Maar wel pas om 20.30 uur. In mijn middagpauze bel ik, zoals elke dag, even met Jaivey en begin ik […]

 • Reply Voeding - Een dagje uit mijn leven van verantwoord eten - Blogger Gwendy 20 november 2017 at 15:39

  […] maar drie weken te gaan. Dan zit het 12 weeks 2 coverbody programma er alweer op. En al over een week sta ik voor de camera bij Fotostudio87 om mijn […]

 • Leave a Reply