Do whatever makes you happy

Wintersport – 6x waarom het wél tof is

8 februari 2018
6x waarom wintersport wel tof is

Eind december vertelde ik al in mijn blog dat Jaivey en ik onze wintersport hadden geboekt. Een week naar Flaine met GoBlanco; een nieuwe reisorganisatie, speciaal voor 25-plussers. Zij organiseren in maart drie verschillende weken de ultieme ski- of boardvakanties in een groot sneeuwzeker gebied. Ze hebben het zonnetje besteld en er staat ons een heus festival te wachten. Dansjes doen op de sounds van Dâk en Thirty Dancing, lekker hapje skifood erbij en slapen doen we in een luxe vijfsterren accommodatie. Voor ons  waren het genoeg redenen om te boeken, maar blijkbaar houdt niet iedereen van wintersport. Dus misschien moet ik juist daar meer over vertellen. Daarom vind je in deze blog zes redenen waarom een vakantie in de sneeuw wél tof is en hoe je dit jaar nog voordelig op wintersport kan gaan.

6x waarom wintersport wel tof isHoe ik van wintersport leerde houden

In de reacties op mijn vorige blog viel het me echt op. Enthousiaste reacties op het concept van GoBlanco, maar tegelijkertijd ook terughoudend of zelfs negatief over het op wintersport gaan in het algemeen. Het varieerde van voorkeur voor de zon tot ooit blessure opgelopen tijdens het skiën en van geen zin om het te leren tot geen liefhebber van sneeuw.

Nu moet ik eerlijk zijn… Tot mijn 27e had ik nog nooit op de piste gestaan. En als ik eraan terug denk had ik die behoefte ook niet eerder gehad. Waarschijnlijk had ik soortgelijke argumenten als hierboven, maar toen werd ik reisleidster en zat ik voor een klein half jaar in Val Thorens. Doordat je daar op de berg maar op een aantal dagen aankomsten hebt, heb je veel vrije tijd in dit seizoen. Die heb ik voor een groot deel besteed aan de kroeg, uitslapen en series kijken, maar ik heb er ook leren snowboarden en leren houden van de wintersport.

6x waarom wintersport wel tof isWat is er dan zo leuk aan?

Ik ga het je vertellen. 6x waarom ik wintersport echt supertof vindt.

 1. Je bent superactief
  Stiekem ben ik ook weleens  op vakantie naar de sneeuw geweest zonder überhaupt te boarden, maar dat is ook het leuke aan wintersport. Dat kan gewoon! De sneeuw geeft je zoveel mogelijkheden, maar wat je ook doet… je bent altijd in beweging. En het is er nooit te heet voor. Iedereen denkt automatisch aan skiën of boarden, maar wat denk je van een sneeuwpop maken, een sneeuwballengevecht houden, zwemmen of rodelen. En tsja… geen wintersport zonder berg, dus geen wandeling zonder helling.
 2. Geen kledingkeuzestress
  Als je wil, kan je de hele vakantie dezelfde broek aanhouden. ’s Ochtends loop je in je skibroek naar de bakker, je gaat ermee de piste op en ook aan het einde van de dag, tijdens de apres-ski, sta je in deze zelfde broek. Gek? Nee hoor. Iedereen doet het. Elke dag schoon setje ondergoed en sokken aantrekken en wie doet je wat. Je thermo-ondergoed was je ’s avonds, is de volgende ochtend weer droog en als je echt een nieuwe look wil laten zien… Dan doe je gewoon een andere muts op.
 3. 6x waarom wintersport wel tof isGeen bad hairdays
  Daarmee kom ik gelijk bij het volgende voordeel. Die muts is echt superideaal. Als dame gezegend met een bos krullen, heeft mijn haar flink wat producten nodig om fatsoenlijk te zitten. Why bother? Hoe hard je je best ook hebt gedaan… Door de sneeuw, luchtvochtigheid etc. wordt het toch niks. Bovendien worden je oren koud zonder muts en kan je met bepaalde merken echt indruk maken. Ik heb inmiddels een hele verzameling Poederbaasjes. Ook te verkrijgen in de allerkleinste maatjes. Die zijn toch te schattig! Ow… en een helm dragen is natuurlijk ook geen overbodige luxe tijdens het skiën of boarden.
 4. 6x waarom wintersport wel tof isBruin worden
  Het is niet voor niets dat wij met GoBlanco in maart op wintersport gaan. Dat is toch wel de maand met de meeste zonuren op de piste.  ’s Ochtends kilometers pakken op de piste en in de middag je kleurtje een update geven op het terras. Die weerkaatsing van de sneeuw en de hoogte zorgen ervoor dat je zelfs met bewolking bruin wordt, dus wel goed insmeren en probeer je zonnebril af en toe ook af te zetten. We kennen allemaal die koppies waar de contouren in het gezicht iets te goed zichtbaar zijn.
 5. Fit in de ochtend
  Wanneer je op een zomerbestemming gaat stappen, begint het pas rond middernacht en ben je vaak niet eerder thuis dan dat de vogeltjes fluiten. Hoe heerlijk is het dat wij dit jaar in Flaine kunnen ‘doorhalen’ tot het einde van het feestje en dan nog om 22.30 uur in bed kunnen liggen. Dat betekent voldoende slaap om de volgende ochtend om 8.00 uur de first tracks te pakken. Eigenlijk zijn dit dus twee voordelen, maar goed… om die first tracks te waarderen moet je al van de wintersport houden.
 6. 6x waarom wintersport wel tof isSupervoordelig!
  Ben je al overtuigd? Top! Ik zeg… ga het in de praktijk ervaren. En dat kan nu ook nog extra voordelig met de lastminute deals van GoBlanco. Simpelweg een weekendje in maart naar Flaine of Les Arcs voor 399 euro of een hele week voor 599 euro. En dat inclusief de voordelen die ik in de eerste alinea en mijn vorige blog vertelde. Ga je gezellig mee op wintersport?

Let’s GoBlanco, but first…

Flaine staat 17 maart op ons te wachten, maar eerst gaan we volgend weekend naar Winterberg. Een heel andere wintersport, omdat we met zijn drietjes gaan en maar voor een paar dagen. Maar een kleintje van vijf op d’r skietjes van de berg zien gaan en die glimlach op haar gezicht… Priceless! Daar kan weinig tegenop. Zij houdt nu al van de wintersport, maar ze was dan ook nog maar twee toen we haar lieten kennismaken met de vakanties in winter wonderland. Geloof me… het is nooit te laat.

Heb ik je (een klein) beetje enthousiaster kunnen maken voor de wintersport? Ik ben benieuwd, so let me know!

XOXO Gwen

Disclaimer: deze blog is ontstaan door een samenwerking met GoBlanco. Uiteraard is de blog geschreven op basis van mijn eigen mening en ervaring.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply