Throwback blog

Bad Boys

19 november 2015

Het is alweer bijna drie jaar geleden dat ik deze blog schreef. Bad boys… Tsja, what can I say? I’ve had my share. Regelmatig word ik eraan herinnerd dat ik toch echt eens verder moet gaan schrijven aan mijn semi-autobiografie over foute mannen. Hij staat echt op mijn to-do-list en er zijn ook al een aantal hoofdstukken geschreven, maar dat blijft een project voor de lange termijn. Voor nu hoop ik jullie in ieder geval te vermaken met deze blog. Wat is jouw beeld bij een foute man of vrouw?

Muziek is belangrijk voor mij. Het is een uitlaatklep. Niet alleen om naar te luisteren of om al meezingend een privéconcert onder de douche te geven. Muziek is zelfs een soort therapie. Bepaalde nummers brengen me terug naar mooie, verdrietige, pijnlijke maar ook zeker naar hilarische momenten. Vaak verplaats ik me, in gedachten, in de tekst en daardoor wordt het meer dan een pakkend deuntje. Zo verschijnt er een glimlach van oor tot oor als ik denk aan het nummer Bad Boys van Alexandra Burke.

Ik heb nog wel een homevideo van hoe mijn jongste zusje en ik keihard meebleren op ons lijflied. Met volle overgave zingen we:

“Even though I know it’s no good for me, it’s the risk I take for the chemistry.
Cause the bad boys are always catching my eye.”

Tsja… ik denk dat elke vrouw er wel een of meer in haar leven heeft meegemaakt. De bad boy cq foute man. Maar als ik dan bij mijn vriendinnen een balletje opgooi wat zij onder een foute man verstaan krijg ik de meest uiteenlopende antwoorden. Een korte omschrijving als player is voor de één voldoende. Van de ander krijg ik een psychologische uitleg en van weer een ander een opsomming van uiterlijke kenmerken. Ik krijg zelfs een namenlijstje toegestuurd van een aantal boys waar ik voor moet oppassen. Het blijkt dus wel dat het heel persoonlijk is hoe ‘fout’ een man is.

Afgelopen weekend had ik een bad boy momentje. De mannen, die een bepaalde balsport beoefenen en die ik niet over één kam mag scheren, stonden VIP in een club waar de drank rijkelijk vloeide. Soms vraag ik me wel eens af of je knap moet zijn om goed te zijn in deze sport. Maar goed, ik werd aangesproken door één van de popi-jopies. Als ik ooit eens in Amsterdam was dan had meneer wel slaapplek voor me. Mijn dekmantel dat ik een vriend had werkte alleen niet. Met een sneaky lachje zegt hij: “Dus? Ik heb ook een vriendin. Maar als jij niks zegt, dan zeg ik ook niks.”

Of een ander fout moment. Wakker worden naast je scharrel op een zonovergoten bestemming na een dronken nacht en tot het besef komen dat het de derde keer is dat je de ‘liefde’ hebt bedreven. Lastig momentje. De regel onder het barpersoneel daar is namelijk een dilemma. Keuze 1: Je overwinning naast je wordt je vriendin. Keuze 2: Je koopt jezelf uit door een shotje urine te drinken. En sommige mannen zijn blijkbaar zo allergisch voor het woord relatie dat ik getuige ben geweest van het shotten van dit warme geelgekleurde vocht. Niet alleen fout, maar ronduit ranzig! En oh ja… De telling begint gewoon weer opnieuw na deze opoffering…

Maar wat verstaan mannen dan onder een foute vrouw? Bestaan die? Volgens de ondervraagde mannen absoluut. De foute vrouw kan worden omschreven als de slimme prooi. Charmant, sexy, een jager die weet wat ze wil. Weet wat ze moet zeggen en de mannen zo om haar vinger weet te winden dat ze hem omtovert tot een welwillend schepsel. Om vervolgens weken niks van zich te laten horen. Ook is “makkelijk” een veelvoorkomende omschrijving van fout. Teveel make-up en intellectueel onderlegd worden ook aangestipt. Ook quote ik graag de reisleider die dit jaar op de reünie werd uitgeroepen als slet van het jaar: “Vrouwen willen allemaal speciaal gevonden worden, waardoor ze dus eigenlijk allemaal precies hetzelfde zijn.” Interessante bevinding.

Zelf heb ik wel een redelijk beeld gekregen van mijn foute man. Ik denk aan de pathologische leugenaar, de praatjesmaker, de agressieveling, de vrouwenverslinder, maar allemaal oh zo woest aantrekkelijk. Ik zie deze mannen maar als een fase in mijn turbulente leven,waarbij ik liever het avontuur aanging dan dat ik naar mijn verstand luisterde. Ik heb nooit spijt van mijn acties. De bad boys die bij mij de revue hebben gepasseerd hebben me stuk voor stuk iets geleerd. En dat maakt me tot de persoon die ik nu ben. Ik zie mijzelf als een sterke vrouw, zelfstandig en door de aangegane avonturen een aantal levenslessen rijker. Dat de foute man bestaat… Absoluut! Of de perfecte man, de prins op het witte paard, bestaat? Tuurlijk niet!

Sinterklaas rijdt op een wit paard en zelfs hij heeft een schimmel tussen zijn benen.

Life is a rollercoaster with ups and downs. So buckle up! And enjoy the ride.

XOXO Gwen

You Might Also Like

Leave a Reply