Throwback blog

Cougar versus toyboy

5 november 2015

Zit je alweer klaar voor de Throwback blog? Vandaag heb ik er eentje uitgezocht van november 2012. Alweer drie jaar geleden. Maar als ik mijn oude blogs lees, denk ik weleens dat de tijd is stil blijven staan. Zo ook bij deze blog, want als het gaat om een zwak voor jongere mannen en het hebben van een teleurgestelde moeder, omdat ik maar geen man van mijn eigen leeftijd mee naar huis neem, is er helemaal niets veranderd ten opzichte van toen. Behalve mijn stelligheid in de conclusie. Wat vind jij? Kan liefde een groot leeftijdsverschil overbruggen?

In een lawaaierige hippe cocktailbar zijn mijn vriendinnen en ik aan het discussiëren over de nieuwste film van de Twilight Saga. Net als bij de vorige drie films is het onderwerp het lekkerheidsgehalte van de hoofdrolspelers van deze kaskraker. De onzelfzuchtige vampier versus de onweerstaanbaar lekkere weerwolf? Zo! Mijn voorkeur is daarmee ook meteen duidelijk.

Vanuit mijn ooghoek zie ik haar ineens staan. Met haar rug tegen de bar geleund staat een mooie vrouw. Nonchalant schudt ze haar donkere weelderige haar. Ze draagt een sexy little black dress en door die, minimaal 12 cm hoge, pumps lijken haar slanke benen nog langer. Van een afstandje lijkt ze eind twintig, maar wanneer ik naar de bar loop, zie ik dat ze een stuk ouder is. Mijn aandacht is gevangen door die blik. Hongerig, lonkend en op zoek… Nog voordat ik mijn drankje heb kunnen bestellen, is ze al aan de praat met een jongen die misschien nèt 20 is. Het schiet meteen door mijn gedachten: “Cougar!”

Cougar vraag je je nu misschien af? Als in poema? Het katachtige roofdier dat haar prooi van dichtbij bespringt en met haar tanden verslindt? Ja… dat is één manier hoe je het zou kunnen bekijken als de poema in werkelijkheid een knappe ietwat oudere dame is die haar klauwen in een jeugdig hapje zet. Volgens het alleswetende Wikipedia kan je de cougar het beste vertalen als een vrouw van boven de veertig die een (seksuele) relatie met een veel jongere man op het oog heeft. Deze welwillende jochies staan ook wel bekend als toyboys.

Tanja Jess trouwde met de 12 jaar jongere Charly Luske en Bettina Holwerda en haar 8 jaar jongere Jim Bakkum verwachten ieder moment een zoontje. Deze, voor hun leeftijd goed uitziende, vrouwen zijn een aantal BN-er voorbeelden van deze zogenaamde cougars. Uit deze feiten blijkt dus dat liefde het mogelijk maakt om een groot leeftijdsverschil te overbruggen. Maar is dit in werkelijkheid ook zo?

Nu ben ik deze zomer zelf 30 geworden en heb ik, tot teleurstelling van mijn moeder, moeite om een man aan de haak te slaan van mijn eigen leeftijd. Laat staan dat hij ouder is. Ik kan uit eigen ervaring spreken als ik zeg dat ik wel begrijp waarom vrouwen voor een jongere man gaan. Nu kom je op partybestemmingen als Sunny Beach, Chersonissos en Val Thorens ook niet zo snel een 30+er tegen, maar dan nog. Deze jongens zijn speels, fit, doen moeite voor je en tussen de lakens weten ze prima hun weg. Dat deze toyboys graag voor een oudere vrouw gaan is verklaarbaar. Uit onderzoek blijkt dat kennis, levenservaring, status en charisma punten zijn waar ze voor vallen.

Maar is de ‘spark’ blijvend? Nee, ik denk van niet. Op de korte termijn kan je elkaar veel plezier geven, maar op de lange termijn denk ik dat het verwachtingspatroon anders is en de vonken net als met vuurwerk zullen doven. Dus ik ga proberen te luisteren naar mn moeder. Vanaf nu alleen een geschikte kerel van minimaal 25. Of ik mijzelf als een cougar zie? Tuurlijk niet! Ik ben geen cougar, ik ben een jaguar!

You Might Also Like

Leave a Reply