Dreams don't work unless you do

Done with it

23 december 2015

Mijn twaalf weken Ruggengraat zitten er op!! Hoe heb ik het ervaren? Wat heb ik geleerd? Waar liep ik tegenaan? Ga ik ermee door? En waar iedereen het meest benieuwd naar is…

Heb ik nu het lichaam waar ik van droomde?

Op 25 september begon ik vastbesloten aan mijn Ruggengraat avontuur. In twaalf weken transformeren naar mijn droomlichaam. Een killerbody. Een lichaam waar ik trots op kan zijn en dat ik graag laat zien. Iedereen heeft een ander beeld bij dat lichaam. Voor mij betekent dat een strakkere buik. Geen blokjes, maar wel mooie lijnen. Strakkere benen, billen en armen, maar zonder dat ik mijn vrouwelijke vormen verlies. Tsja, vet verliezen en je borsten behouden is natuurlijk een illusie, maar ik wil geen plankje worden.

Van nature heb ik een zandloperfiguur, maar dan niet de slanke versie. Ik heb altijd stevige bovenbenen gehad en qua cupmaat was ik bij de vijfde letter van het alfabet. Een gevalletje… Stond je vooraan in de rij bij het uitdelen? Ik was niet dik. Maar slank was ook zeker niet de juiste omschrijving.

Nu heb ik nog steeds een zandloperfiguur, maar dan wel een stuk strakker. Ik koop mijn kleding in maatjes S en 36. Mijn lingerie is tegenwoordig in een letter iets eerder in het alfabet, qua figuur steek ik niet meer af naast mijn zusjes en ik moet er nog steeds aan wennen als mensen zeggen: “Jeetje, wat ben jij slank!” Ik zie het in de spiegel en op foto’s, maar toch kan ik nog steeds niet altijd geloven dat ik dat ben. Wanneer ik kleding sta te passen, blijf ik voor de spiegel draaien van voor- naar zij- naar achterkant en weer terug. Shoppen wordt dan zoveel leuker! Van binnen ben ik nog steeds de oude Gwen, maar ik voel me nu alleen een stukje gelukkiger van buiten. En dat ik vaker nagekeken wordt door mannen (en vrouwen) geeft mijn ego natuurlijk een kleine boost.

Anyways… Ik heb het resultaat natuurlijk te danken aan mijn voedings- en trainingsschema’s. Mijn resultaat had nog veel beter kunnen zijn als ik me er twaalf weken lang volledig aan had gehouden. En eerlijk is eerlijk… dat heb ik niet gedaan. De maand december is echt moeilijk geweest. Een blessure na negen weken, daardoor niet kunnen sporten (ook niet toen mijn blessure over was trouwens) en ik was niet tegen te houden als er chocola of ander lekkers in mijn buurt was.

Daarentegen zijn er ook dingen uit mijn schema waar ik me altijd aan heb gehouden. Iedere ochtend ontbijten, vitaminepillen, veel eiwitten, drie broodjes speltbrood met 75 gram kipfilet als lunch en ik drink nog steeds alleen maar water, cola zero en Crystal Clear. Ok, de kerstborrel vergeten we even, maar hallo… Het heet niet voor niets een kerstBORREL. Anders hadden ze het wel een kerstboring genoemd. Scheelt maar drie letters, maar toch… 😉

Maar goed… De conclusie is dus dat ik tevreden ben met mijn lichaam. Maar is het de killerbody waar ik van heb gedroomd? Nee. Wil ik die? Ja. Kan ik dat? Ja. Kan ik dat alleen? Nee. Dus? Ruggengraat. Nu? Ben je gek! Eerst maar ff lekker genieten van de feestdagen. Op 1 januari een romantisch weekendje Maastricht met Jaivey (zo heet ie dus ja) en dan kan ik op 4 januari weer knallen.

Opnieuw drie maanden me weer aan strakke voedingsschema’s houden, drie keer in de week trainen, maar een keer per week cheaten en chocola zes dagen in de week uit mijn leven verbannen. Ik heb er oprecht weer zin in! Natuurlijk behoud ik mijn online coach Nabil, want aan zijn vertrouwen in mij heeft het nooit gelegen. En vanaf januari zijn er geen Sinterklazen of Kerstmannen die mij met lekkers kunnen verleiden. De vijf tips van Ruggengraat voor ‘hoe overleef ik kerst‘ gaan vast helpen. Potje discipline opentrekken en gaan! Gaan voor die killerbody. Want geloof me… Die gaat er komen.

Dus dat betekent ook dat ik blijf bloggen over mijn transformatie. En ik hoop dat ik jullie daarmee kan (blijven) inspireren. Wat willen jullie weten? Wat willen jullie zien? Laat het me weten in een reactie hieronder. Wil je ook samen met Ruggengraat aan de slag? Met de kortingscode #RG_Gwendy krijg je 15 euro korting op drie maanden online coaching.

En dan nu… Het resultaat na twaalf weken Ruggengraat. Van 62,2 naar 59,3 kilo. Een kleine drie kilo gewichtsafname, maar in figuur al een kleine transformatie. Wat vind je ervan?

PhotoGrid_1450824015802_resized_1

XOXO Gwen

Ow… En as promised mag ik in deze blog een maand gratis Ruggengraat weggeven. Thx voor jullie leuke reacties op mijn Facebook post. Elisabeth Winia… Jij mag 4 januari aan de bak! Ben je er klaar voor? Wanneer je je aanmeldt voor de drie maanden online coaching bij Ruggengraat, krijg je de eerste maand gratis. Heel veel succes!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Elisabeth 23 december 2015 at 08:29

  Woehoeeeeew!!!! Awesome. Ik ben er klaar voor! 💪🏼💪🏼💪🏼

 • Reply Funda 23 december 2015 at 09:26

  Wauw super heb jij dat gedaan Gwendy!! Was vol ongeduld naar je eindresultaat aan het wachten, merci 😉Ondanks je laatste blessure, toch een top resultaat behaald!! Knap. echt waar. Kan niet wachten om 4 januari ook aan de slag te gaan.
  Let’s go for it 💪 💪 💪
  Fijne feestdagen alvast xxx

 • Reply Marian 23 december 2015 at 19:23

  Knap gedaan hoor! Je ziet er top uit. Het goede nieuws is, dat je vanaf nu toch minder hoeft te doen om af te vallen/niet te snoepen…….want waar vlinders zitten hoeven geen calorieën . Een hele fijne Kerst en natuurlijk een liefdevol 2016!

 • Leave a Reply