Dreams don't work unless you do

Eindresultaat 12 weeks 2 coverbody

12 december 2017
eindresultaat 12 weeks 2 coverbody

Jaaaa… Na twaalf weken bloed, zweet en tranen is het zover. Het eindresultaat van mijn 12 weeks 2 coverbody programma. En mag dat er zijn? Jazeker, want ik heb een coverbody! Ok, misschien niet een échte coverbody a la in bikini met zichtbare sixpack op de omslag van de Womens Health, maar zeker een body om trots op te zijn. Mijn doelen zijn behaald. Lichter, strakker, sterker en sneller. Drie maanden lang ging ik de uitdaging aan met elf medestrijders. Twee keer in de week, door weer en wind, een verplichte krachttraining op het Ebbingekwartier in Groningen met één van onze Bootcamp Club trainers en daarnaast een hardlooptraining met behulp van mijn hardloophorloge. Hoeveel kilo en centimeter ben ik verloren? Lees het hier en check de foto’s van het eindresultaat.

Eindresultaat 12 weeks 2 coverbodyAbout 12 weeks ago

Twaalf weken geleden was het half september en sportte ik al regelmatig bij The Bootcamp Club. Toch viel ik niet af. Sterker nog… ik werd zwaarder. De conclusie die mensen uit je omgeving dan trekken is dat spieren zwaarder wegen dan vet. Daar kon ik niet zoveel mee. Ik wilde resultaat in de spiegel en op de weegschaal. Met een flinke portie doorzettingsvermogen kom je een heel eind, maar ik wist dat ik het alleen niet ging redden. De zomer was voorbij en het zou alleen maar moeilijker worden om mezelf van de bank te trekken. Het 12 weeks 2 coverbody programma exclusief voor vrouwen van The Bootcamp Club leek me daarom ideaal.

Wekelijks trainen met een vast klein groepje en daarnaast een vaste trainer, twee meet- en fotomomenten, voedingsadvies en persoonlijke begeleiding.

Numbercrunching

Dus daar stond ik die eerste dinsdagavond in september in mijn ondergoed voor de foto en meting. En voordat ik het wist, waren we twaalf weken verder en stond ik in datzelfde setje. Trainster Maritza heeft me op beide avonden nauwkeurig opgemeten en vandaag kreeg ik de resultaten op de mail. En daar ben ik maar wat blij mee. In de ochtend van 5 december woog ik 57,2 kilo in tegenstelling tot de 60,4 aan het begin van het programma. Hieronder een tabelletje van mijn opgemeten centimeters.

12-sep 5-dec Kwijt
Borst 89  84,5 4,5
Armen 26 26  24  24  4
Taille 68,5  65,5  3
Heup 90,5  86,5  4
Benen 54 55  55  55  -1
Totaal  14,5

Eindresultaat

In 2010 toen ik ruim 70 kilo woog

Wow!! Met mijn 35 jaar en 1.67m heb ik gewoon een eindresultaat van 14,5 cm en 3,2 kilo minder in twaalf weken tijd. En als ik daar de resultaten van zeven andere medestrijders bij optel, zitten we op 88,5 cm en 17,3 kilo. Dat is toch geweldig! Nu denk je misschien… Jullie waren toch met twaalf? Ja, dat klopt. Maar niet iedereen heeft zich laten meten. De redenen daarvan zijn uiteenlopend, maar de tofste reden vond ik wel de zwangerschap van twaalf weken. Toen kreeg 12 weeks een hele andere lading 😉

Dat ik flink wat smaller ben geworden rondom mijn borst was me niet onopgemerkt gebleven. Vorige week liep ik, na mijn bezoekje aan de Hunkemöller, naar buiten met een nieuwe BH niet alleen in een nieuwe maat, maar ook in een compleet nieuw model. Voor het eerst in mijn leven heb ik een push-up bh gekocht. Daar waar het vroegâh (zie mijn foto hier rechts uit 2010) echt geen gezicht was geweest vanwege ‘iets’ teveel volume, was het nu gewoon nodig. Tsja… helaas heb je het niet voor het zeggen waar je vetmassa verliest…

Persoonlijk vind ik het wel gek dat mijn ene been er een centimeter bij gekregen heeft. Ik had namelijk van die benen die tegen elkaar aan schuurden als ik liep. Daar heb ik nu geen last meer van. Maar goed… er wordt natuurlijk op één punt gemeten en overall zijn mijn benen absoluut strakker en slanker geworden. Mijn spijkerbroek zit losser en in een jurkje is er een heus zandloperfiguur te zien. En dat gekke deukje in mijn linker bovenbeen heb ik inmiddels bijna weggetraind.

Fotoshoot

Conclusie… Me very happy! De before en after foto’s genomen in tl-buislicht zijn allesbehalve sexy te noemen, maar ze laten wel zien dat het programma en vooral mijn inzet zijn vruchten heeft afgeworpen. Gelukkig was Remco van Fotostudio 87 zo lief om mijn eindresultaat ook op een professionele manier vast te leggen. En ik zeg het niet vaak van mezelf, maar sexy vind ik ze zeker!

Eindresultaat 12 weeks 2 coverbodyEindresultaat 12 weeks 2 coverbodyEindresultaat 12 weeks 2 coverbodyEindresultaat 12 weeks 2 coverbodyEindresultaat 12 weeks 2 coverbodyEindresultaat 12 weeks 2 coverbody

Supertrots

We mogen allemaal trots op onszelf zijn! Bedankt alle elf medestrijders voor de gezelligheid, de zogeheten stok achter de deur bij de trainingen en de feedback en gesprekken in onze WhatsApp groep. Maar laat ik de trainers, Maritza en Robin in het bijzonder, niet vergeten. In alle weersomstandigheden hebben zij ons getraind, gemotiveerd en regelmatig flinke spierpijn bezorgd. We deden het voor die coverbody. Dat hebben we toch maar even geflikt. Zo zie je maar…

Hard work pays off!

En nu dan?

Uiteraard houd ik mijn nieuwe lifestyle aan. Dus lekker blijven sporten en doordeweeks verantwoord blijven eten. Zo heb ik vanochtend nog een stukje oranjekoek afgeslagen. Het is mijn favoriete gebakje, maar toen ik op Google las dat het Friese lekkernij ruim 500 kcal bevatte, was ik snel genezen. Daarentegen gun ik mezelf in het weekend een cheatday, maar blijf ik een check doen qua calorieën in MyFitnessPal. Op die manier blijf ik in balans.

En qua bloggen? Ja, het is tijd voor iets nieuws! Maar Blogger Gwendy is en blijft een lifestyle blog. Zoals je op mijn Instagram kunt zien, hou ik van lekker eten en nieuwe plekken bezoeken. Mijn plan is dus om jullie mee te nemen in al het leuks, lekkers en moois wat Groningen te bieden heeft. En misschien zelfs wel daar buiten. I’ll keep you posted en natuurlijk hoop ik dat je me blijft volgen <3

Wat vind jij van mijn eindresultaat?

XOXO Gwen

 

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply Dominique 12 december 2017 at 21:33

  whaaaa Looking good! Dikke respect hoor!!

 • Reply Daniëlle 12 december 2017 at 23:56

  Goed gedaan hoor Gwendy! Je ziet er prachtig uit! 🙂

  • Reply Gwendy Richard 13 december 2017 at 10:42

   Thx Daniëlle! Tot de volgende bootcamptraining 😉

 • Reply Saskia 13 december 2017 at 08:36

  Gaaf hoor. Erg knap!
  Zelf nu bezig met weightwatchers. En dat programma laat me goed beseffen wat ik in het verleden allemaal naar binnen werkte en wat weer net niet. Ik had al vanalles geprobeerd en zat in een sort van jojo-effect. Koolhydraten zijn nu echt geen vijand meer. Ik ket gewoon beter op, alles in balans en veel vers voedsel. Daarnaast veel sporten en beweging.
  Grappig wat beweging en goed voedsel net je doet.

  • Reply Saskia 13 december 2017 at 08:36

   Oops, foute url in mijn vorige post

  • Reply Gwendy Richard 13 december 2017 at 10:41

   Echt he! Bewustwording is echt belangrijk. Succes met je programma! You can do it!

 • Reply Felice Veenman 13 december 2017 at 11:07

  wat ontzettend knap van je dat dat gelukt is! respect hoor, dat kan niet makkelijk geweest zijn!

 • Reply Lodi 13 december 2017 at 11:11

  Super goed en helemaal dat je je er zo goed bij voelt! Je ziet r geweldig uit en wat een discipline.

 • Reply Santucia 13 december 2017 at 11:29

  Wauw ziet er echt geweldig uit!!
  En wat knap om 12 weken vol te houden!

 • Reply Farah 13 december 2017 at 12:09

  Wat een prachtig resultaat! Ook hier is de knop al een paar weken eindelijk om, dus ik ga even neuzen op je site – ik kan namelijk nog wel wat tips gebruiken!

  • Reply Gwendy Richard 13 december 2017 at 13:39

   Thx Farah! Helemaal goed. Laat het me maar weten als je nog vragen hebt. Succes 🙂

 • Reply alexa 13 december 2017 at 23:02

  Jeetje super goed gedaan. Frustrerend he dat je eerst aankomt en dan pas afvalt ik heb hetzelfde en het schommelt heel erg ;( Maar gewoon doorzetten en wat een prachtige foto’s!

  • Reply Gwendy Richard 14 december 2017 at 21:15

   Dankjewel Alexa! Het doel is bereikt en nu is het een kwestie van vasthouden. Best lastig in december haha, maar ik ga ervoor.

 • Reply Rory 14 december 2017 at 09:26

  Jemig Gwendy, wat een prachtige foto’s! En for what it’s worth, ook bij de foto uit 2010 vind ik je hartstikke leuk. Want de uitstraling komt van binnen hé. Maar goed, ik begrijp dat je jezelf ook lekker wil voelen en dat bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Wat jij mooi vindt.

  • Reply Gwendy Richard 14 december 2017 at 21:14

   Wat lief dankjewel! Je hebt helemaal gelijk. Schoonheid en uitstraling komt van binnen, maar het oog wil ook wat 😉 Nu ben ik nog blijer met mezelf!

 • Reply Nicole Orriëns 14 december 2017 at 11:44

  Je eindresultaat is werkelijk prachtig! Goed gedaan!

 • Reply Bryan 14 december 2017 at 15:52

  Wat leuk! Doe je goed. Ook heel mooie foto’s!

 • Reply Esther 22 december 2017 at 13:23

  Respect! Super knap gedaan! Inspirerende schrijfstijl en blog! Succes met alles!

  • Reply Gwendy Richard 23 december 2017 at 00:11

   Wat superleuk om te lezen, Esther! Dankjewel 🙂

 • Reply Ilona Izabella 25 december 2017 at 08:08

  Wauw, wat een prachtige resultaten heb je geboekt! En je foto’s zijn ook geweldig! Je mag echt trots zijn op jezelf.

 • Leave a Reply