Dreams don't work unless you do

Fotoshoot 12 weeks 2 coverbody – Behind the scenes

30 november 2017
Fotoshoot 12 weeks 2 coverbody

Afgelopen zaterdag was het zover. Mijn 12 weeks 2 coverbody fotoshoot bij Fotostudio 87. Volledig profi in fotograaf Remco zijn studio in Almere en Dominique Haveman als MUA (make-up artist) die mijn visagie en haar verzorgde. Best spannend! Jarenlang werkte ik zelf als freelance visagiste, maar nu was ik ineens het model. Supertof om op deze manier mijn resultaat van tien weken 12 weeks 2 coverbody vast te leggen. Ik kan niet wachten tot de foto’s in mijn inbox zitten en deze met jullie te delen! Check hier alvast mijn behind the scenes verslag en making-of foto’s.

Voorpret

Op het moment dat ik in september mijn blog plaatste over mijn deelname aan het 12 weeks 2 coverbody programma had ik al gauw een berichtje van Remco of ik het resultaat bij hem kwam shooten. Wij kennen elkaar nog van jaren geleden toen mijn zusjes bij hem voor de camera stonden als volleerd modellen. Destijds moest ik er niet aan denken, maar nu was ik meteen enthousiast. Zo’n fotoshoot is natuurlijk een extra motivatie om het beste resultaat neer te zetten en daarnaast natuurlijk een mooie manier om mijn harde werken te vereeuwigen. Maar wat trek ik aan? En hoe moet ik staan? Kan ik wel zo’n ‘fierce’ blik geven? En wat doe ik met mijn haar en make-up? So many questions.

Wel was ik er snel uit qua soort foto’s; sportief, sexy en sensueel. Niet in één, maar drie verschillende looks. De sensuele shoot wil ik graag samen met mijn liefde Jaivey neerzetten. Natuurlijk riep ik de hulp in van mijn best friend Google. Voorbeeldfoto’s zijn makkelijk te vinden, maar of ze realistisch zijn om soort van na te bootsen, is vraag twee. Maar goed, ik kon Remco in ieder geval laten zien hoe het ideaalplaatje er in mijn hoofd uit ziet. Sportoutfits voldoende in mijn kledingkast, little black dresses net zo, maar een echt sexy outfit… Altijd een goede reden om voor te gaan shoppen and so I did. Een kanten top met een flink decolleté en een rokje wat ik normaal echt veel te kort vind om te dragen. Tsja… ik hoef niet butt naked, maar het ‘I worked my ass off’ mag wel van het beeld afspatten.

Fotostudio 87 Blogger Gwendy

Jaivey en ik bij Fotostudio 87

Op naar Fotostudio 87

Dus daar gingen we. Op naar de fotoshoot in Almere vanuit hartje Groningen. In anderhalf uur tijd leidt Google Maps ons tot aan de deur van de studio op het industrieterrein en dan kunnen we los. De studio bovenin het pand is flink veranderd sinds de laatste keer dat ik er was. Dagelijks komen er meerdere consumenten en bedrijven voor een professionele fotoshoot bij Remco en daar is de ruimte ook op ingericht. Er zijn twee pashokjes om van kleding te kunnen wisselen en er is een heuse visagiehoek. Ideaal  met een hoge kruk zodat Dominique haar schilderdoek (mijn gezicht) op ooghoogte heeft, zo’n grote brede spiegel met daglichtlampen en een grote spiegel om jezelf van top tot teen in te kunnen bekijken. Terwijl ik dat doe, word ik blij van de reactie van Remco en Dominique op mijn figuur. “Wat zie je er goed uit! En wat een verschill”.

We zijn tot de conclusie gekomen dat het ongeveer acht jaar geleden is dat Dominique mij heeft gezien. Tsja… toen had ik maat 40/42 in plaats van 34/36. Remco heb ik twee jaar geleden nog op Bali gezien. Toen was ik ook afgevallen, maar dat was niet op een gezonde manier. Mijn tijdelijke break met Jaivey was daar de boosdoender van. En het resultaat van afvallen doordat je niet eet en verdrietig bent en afvallen doordat je verantwoord eet en hard sport, ziet er daadwerkelijk anders uit. Nu straal ik! En dat is precies wat ik vandaag trots op de plaat wil laten zetten door Remco.

MUA Dominique Haveman

Nu vraag je je misschien af… Als je in het vak hebt gezeten, waarom doe je je make-up en haar dan niet zelf? Ja, dat had gekund. Maar ten eerste heb ik mijn hele make-upkoffer en kwasten niet meer. Zowel dan was de make-up over datum geweest (ja, make-up heeft echt een houdbaarheidsdatum) en daarnaast vertrouw ik Dominique volledig als het gaat om mij mooier maken. Plus… als vrouw is het toch heerlijk als iemand je een kleine make-over geeft. Mijn jongste zusje Cherelle was destijds haar muze en haar looks verzorgde ze altijd tot in de puntjes. Nou kan Dominique veel meer dan dat. Fantasy is helemaal haar ding en zelfs het creëren van een opengereten wond draait ze haar hand niet voor om. Ik vind het knap, maar voor vandaag gaan we voor een glamorous make-upje.

Als ik mijn eigen make-up er af heb gehaald, begint Dominique met een primer als basis. Deze zorgt ervoor dat mijn foundation er smooth op gaat en de komende uren goed blijft zitten. Voor mijn gevoel zit er op dat moment al meer op mijn gezicht dan iedere andere dag. Meer dan een poedertje, blush en een streepje onder mijn ogen gebruik ik eigenlijk niet. Ik heb Dominique van tevoren een foto van Khloe Kardashian als inspiratie laten zien en ik moet zeggen… Het resultaat mag er zijn! Zie hieronder hoe ik van geen make-up en mijn eigen krullen naar een make-up popje met gestylde slag ging. Zonder filters!

Fotoshoot

Ok… de looks zijn er. En nu? Ik heb echt geen flauw idee wat ik moet doen, maar gelukkig hakt Remco dagelijks met dit bijltje. Hij geeft me tips hoe ik tijdens de fotoshoot moet staan, hoe ik mijn armen moet houden, hoe ik mijn handen moet ontspannen, waar ik heen moet kijken, hoe ik moet kijken… Ja, het is duidelijk. Ik heb hier echt geen kaas van gegeten. Ik begin in mijn sportoutfit. Mijn haar gewoon in een staart en redelijk bloot. Ik wilde eigenlijk in mijn lange broek en thermoshirt, maar dat ‘mocht’ niet. “Gwen, je wil je resultaat toch laten zien? Zo zie je alleen maar één zwart vlak”, zegt Remco terecht. Sportbh en lange broek dus. De eerste foto’s zijn echt mega awkward en schiet ik negen van de tien keer in de lach. Ook niet erg… Ik ben zoals ik ben.

Daarna mijn übersexy outfit. Af en toe handmatig mijn boobs even een lift geven, want een bh onder deze bodystocking doet afbreuk aan het geheel. Lachwekkend tafereel in ieder geval. Best nog intensief ook hoor, model zijn. De volgende dag had ik oprecht spierpijn van het doorlopend aanspannen en in onmogelijke houdingen zitten of blijven staan die er op beeld heel gewoontjes uitzien. En als laatste samen met Jaivey. Ik heb alleen nog maar de onbewerkte previews op Remco zijn computer gezien, maar ik was echt blij verrast… We lijken net echte modellen! Na ja, dat vind ik.

Wat vind jij ervan?

Anyways… Het einde van het programma is in zicht. 2 weeks 2 coverbody. Heel binnenkort volgen dus de before en afterfoto en de resultaten in cijfers. Hoeveel centimeter en kilo’s ben ik in twaalf weken tijd verloren? We gaan het meemaken. Volg je mij al op Instagram en Facebook trouwens? Vanavond tot 19.00 uur kan je nog meedoen om een 5-rittenkaart t.w.v. €45 bij The Bootcamp Club te winnen. En er volgt nog meer… Mijn quote voor deze week:

Be-you-tiful! Daar kan geen make-up tegenop.

XOXO Gwen

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply LHOÉnl 30 november 2017 at 13:14

  Heeerlijk al die positive vibes! Keep it up x

 • Reply Lynn 30 november 2017 at 13:53

  Lijkt me zalig zo een dagje!
  En je ziet er echt fan-tas-tisch uit!

  Xxx

 • Reply Melissa krijns 30 november 2017 at 14:08

  Wat prachtige fotos zijn er gemaakt tijdens de. shoot. Je ziet er echt geweldig uit.

 • Reply Felice Veenman 30 november 2017 at 17:44

  Ik vind het leuk eens een kijkje achter de schermen te nemen van een fotoshoot. De backstage van een theater ken ik wel, maar van fotshoots weet ik helemaal niks.
  Ik vind het resultaat echt spectaculair!

 • Reply Ciska 30 november 2017 at 19:10

  Leuk dat je de foto’s van the making off laat zien! Worden vast prachtige foto’s.
  Keep up the good werk!

 • Reply Rinette - geldvoornop 30 november 2017 at 21:23

  Je ziet er prachtig uit. Je straalt zelfvertrouwen uit. Knap dat je zo veel bent afgevallen, hopelijk gaat mij dat ook ooit lukken.

  • Reply Gwendy Richard 1 december 2017 at 09:30

   Mindset! Als je het wil, gaat het je zeker lukken 🙂

 • Reply Jessie 30 november 2017 at 22:27

  Wat zie je er mooi uit, en wat stoer om zo’n 12-weken challenge aan te gaan. Succes met week 11 en 12!

 • Leave a Reply