Do whatever makes you happy

Happiness

31 december 2015

Vandaag is de laatste dag van 2015. De dag dat er volop vuurwerk wordt afgestoken, er oliebollen worden gebakken, mensen duimen voor een dikke prijs op hun oudejaarslot, ze goede voornemens bedenken en klokslag middernacht elkaar drie dikke pakkerds op de wangen geven. Het moment dat verliefde mensen elkaar dromerig in de ogen aankijken en bedenken hoe gelukkig ze met elkaar zijn. Maar… Gelukkig zijn. Wat is dat eigenlijk?

Zo’n laatste dag van het jaar is een mooi moment om terug te kijken. Wat heb ik allemaal gedaan? Wat heb ik geleerd? Wie heb ik om me heen? En ben ik gelukkig? Precies een jaar geleden kon ik niet gelukkiger zijn. Ik was gezond, ik had een vriend, een bonusdochter, fijne familie en vrienden, een goeie en toffe baan. Wat wil je nog meer? Helemaal niks! Tenminste, dat dacht ik…

2015 was voor mij een jaar met ups en downs. Ik bezocht verschillende theatershows, ging een fantastisch weekendje skieën in Winterberg, werd single, liep net als vorig jaar vele technofestivals en feestjes in clubs af, viel tien kilo af door een stressvolle periode, kwam tot de conclusie dat ik het niet alleen kon om alles weer op een rijtje te krijgen, werkte keihard aan mezelf (zowel mentaal als fysiek), Ruggengraat werd een onderdeel van mijn leven, pakte mijn schrijfskills weer op, kreeg een nieuwe tantezegger en vond de liefde opnieuw terug. Met dezelfde. Maar dan net ff anders.

2015 was vooral een jaar met heel veel leermomenten. Zo leerde ik dat ik alleen gelukkig kan zijn met een ander als ik gelukkig ben met mezelf. Ik leerde dat geluk niet afhankelijk is van iemand anders, maar dat ik mijn eigen geluk creëer. Dat ik mijn eigen geluk voorop moet stellen en op moet houden mezelf te verdedigen en verantwoorden tegenover andere mensen. Mijn leven en dus mijn keuzes. Om daarachter te komen heb ik tijd nodig gehad. Vooral tijd voor mezelf. En een rugzak om door Indonesië te backpacken. Alleen. Om mijn eigen ‘rugzak’ te ordenen. Want ik had altijd mensen om me heen nodig om gelukkig te zijn.  Het was nu tijd om tot mezelf te komen. Te genieten van niks doen. Geen afspraken. Geen drukte. Geen deadlines. Niks moet, alles mag. Gewoon ff helemaal niks.

Dus wat vind ik dan wat gelukkig zijn is? Gelukkig zijn is volgens mij op dit moment. Gewoon waar je nu bent en wat je ook aan het doen bent en wie je ook om je heen hebt. Gelukkig zijn is niet denken aan wat er misschien zou kunnen gebeuren, maar gewoon genieten. Genieten van het hier en nu. Niet vluchten, niet rennen, maar gewoon dit moment waarderen zoals het is.

Dus als ik dit moment met 2014 vergelijk, is er niet zoveel veranderd. Ik ben gezond, ik heb een vriend, een bonusdochter, fijne familie en vrienden, een goeie en toffe baan. Wat wil je nog meer? Helemaal niks! Dat weet ik. Het heeft geen zin om je druk te maken. Om jezelf ervan te overtuigen dat het ‘straks’ allemaal beter wordt. Dat je gelukkig bent wanneer je getrouwd bent of een kindje krijgt, wanneer je een betere baan krijgt of de jackpot wint. Nee, er is geen beter moment om gelukkig te zijn dan nu. Want als het nu niet is, wanneer dan wel? Live the moment. Do whatever makes you happy.

2015 sluit ik af met mijn familie en daarna ga ik als vanouds met mijn bestie Club Red onveilig maken. En… slapen is voor apen, want daarna rijden mijn liefde en ik rechtstreeks door naar Maastricht om romantisch en genietend in Maastricht het nieuwe jaar in te gaan.

Happiness is not a destination. It’s a way of life!

Ik wens jou een mooi, gezond, sprankelend, liefdevol en spannend 2016! Tot volgend jaar. Wat zijn jouw plannen deze NYE?

XOXO Gwen

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply