Dreams don't work unless you do

Happy

11 oktober 2015

Vrijdag 9 oktober
Dag 12. Ik heb moeite om uit bed te komen en het is dan ook mijn schuld dat we niet om 7.00 uur in de sportschool staan, maar tien minuten later. Gelukkig is het mijn vrije dag, dus alle tijd van de wereld. Na ja, niet helemaal, want ik heb mijn zusjes beloofd om vanochtend te helpen bij de newbornshoot van mijn kersverse tantezegger Kenza van twee weken jong. Mijn middelste zusje is eigenaresse van StarStyle Fotografie en gespecialiseerd in de fotografie van pasgeborenen. En hoe mooi is het dan dat je als zusjes zoiets met elkaar en voor elkaar kan doen. Ohana <3 Anyways, trainen!

Het is de eerste keer dat Chris en ik samen sporten terwijl we een ander schema hebben. Vandaag doe ik een full body workout en zij doet de core workout. Andere lichamen, andere wensen en soms dus ook andere oefeningen. Natuurlijk willen we alletwee strakker worden, maar het vetpercentage van Chris is bijvoorbeeld veel lager dan dat van mij en daarnaast hebben we een hele andere bouw. Als we het een beetje goed timen, kunnen we de buikspieroefeningen en de tabata’s samen doen.

Het valt me op dat alle oefeningen me beter afgaan dan vorige week. Bij een groot aantal zelfs zoveel beter dat ik er gewicht bij opgooi. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat ik de oefeningen lachend doe. Ik moet een blik op mijn gezicht hebben die uitstraalt dat ik het enorm zwaar heb. En aangezien mijn gezicht altijd boekdelen spreekt, moet dat er wel vanaf te lezen zijn geweest. Ook mijn strijd met de touwen gaat beter. Drie keer een minuut lang golven maken op de grond, zijn deze keer daadwerkelijk golven. In tegenstelling tot vorige week toen de laatste twintig seconden minigolfjes waren. De shoulder press blijft een lastige. De eerste set lukt het me om de oefening 35 keer te doen. De tweede en derde set helaas weer in fases, maar ik heb ze gedaan. Doorzettingsvermogen is alles!

Ik ben iets eerder klaar dan Chris, maar dat geeft me mooi ff de tijd om op adem te komen en geestelijk voor te bereiden op de buikspieroefeningen. Kijk hieronder en misschien begrijp je me dan een beetje.

Battle ropes Superset
3 x 20-35 crunches
3 x 15-25 leg tucks

Superset (zie links)
3 x 10-20 airbike
3 x 10-20 leg raises
3 x failure plank

Superset
3 x 15-25 side crunches
3 x 10-20 leg raises met kick
3 x failure flutter kicks

Na de twee tabata’s zijn we kapot. Thuis ga ik aan de slag met mijn ontbijt en ken ik blijkbaar mijn eigen krachten niet meer.

Een ei maak je kapot boven de pan, Gwendy. Niet in je hand. *Oops*

Zaterdag 10 oktober
Bah, door dat vroege opstaan doordeweeks heb ik nu een interne wekker die dus ook in het weekend voor 7.00 uur afgaat. Dat is dus niet de bedoeling. Net als dat midden in de nacht wakker worden, omdat ik zo nodig naar het toilet moet. Ik word nooit ’s nachts wakker! Maar door die liters water en de afvalstoffen die mijn lichaam willen verlaten, is dat nu dus wel het geval. Sideaffects noem ik ze maar.

Qua eten hou ik me ook op dag 13 weer volledig aan mijn voedingsschema. En dat is best lastig op momenten dat Milen mij met zijn grote bruine kijkers aankijkt, met het rietje van zijn milkshake naar mij wijst en vraagt: “IJs?” Mijn tantezegger zijn superschattige stemmetje maakt het nog moeilijker om af te slaan. “Nee poppie, Gwendy mag geen milkshake.” En ook wanneer hij een stukje croissant in mijn mond probeert te duwen, moet ik hem teleurstellen. Na ja hem… mezelf. Vooral als ik me de zoete romige smaak van de milkshake voorstel, loopt het water me in de mond. Nope! Je weet waar je het voor doet. Morgen is het weegdag, dus streng zijn. Om mezelf te belonen, heb ik nieuwe Nikes voor mezelf gekocht! Welke? Check mijn Insta.

Vanavond gaan Christine en ik naar Rubberboot. Een deephouse feestje op een boot met 500 man. Om 21.15 uur gooien ze de trossen los in Kampen, dus we zitten een stuk vroeger in de auto dan normaal voor een avondje stappen. Ik heb er zin in! Al heb ik geen idee wat ik ervan moet verwachten. Gewoon heerlijk om weer eens weg te zijn uit Leeuwarden en ergens anders te gaan stappen. En bijzonder ook op een boot. Uiteindelijk vaar je alleen maar rondjes, maar het idee is tof! Een grote area met Michel de Hey als afsluiter en boven een kleine area met urbansounds. Lekker voor de afwisseling ook. De drukte bij de toiletten sucked, maar daarentegen maakte het meisje bij de garderobe weer een hoop goed. Mooie mensen, goeie vibe, de benen onder mijn lijf gedanst en meerdere complimenten gekregen over mijn energie tijdens het dansen. Love it! Om 3.00 uur zitten Chris en ik thuis op de bank aan onze yoghurt en kwark. Pas dan ‘mogen’ we naar bed. Al met al een avond die heel anders verliep dan dat ik van tevoren had gedacht, maar ik heb genoten. Zo zie je maar weer. Geen verwachtingen, geen teleurstellingen.

Zondag 11 oktober
En met die gedachte ga ik vandaag ook op de weegschaal staan. Want zondag = weeg- en fotodag! Het einde van week 2. Een week dat ik hard getraind heb, ruggengraat heb getoond, vannacht nog de nodige calorieën verbrand heb en me volledig aan mijn voedingsschema heb gehouden. Geen idee wat ik in het display voor getal ga zien. Ik staar ff naar het resultaat. Wow! 60,8! Dat betekent dat ik in een week tijd 1,5 kilo ben afgevallen. Nice. Ik ben supertevreden, want ook als ik in de spiegel kijk, zie ik verschil. Vandaag app ik mijn foto’s van de voor-, zij- en achterkant met een beter gevoel naar Nabil. En zijn reactie bezorgt me een glimlach van oor tot oor.

OMG! Dat is toch een bizarre verandering. Damn, petje af hoor.

Nabil merkt terecht op dat hij hoopt dat ik hem niet nodig heb om het verschil te zien. Klopt. Maar daarom is het wel fijn om bevestigd te krijgen dat ik het goed heb gedaan. Ik ben echt blij! Nog maar twee weken bezig met het Ruggengraat programma en nu al resultaat. Een mooie motivatie om morgen week 3 mee te starten.

Wat is jouw motivatie om je doel te behalen?

XOXO Gwen

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply