Livinnit

Livinnit met @huisjenr131

21 april 2018

Eigenlijk moeten we nog even voor @huisjenr131 zingen, want gisteren bereikte Linda de mooie leeftijd van 25 jaar. Dit kersverse kwartje woont in Nijmegen en geeft openlijk toe dat ze het heerlijk vindt om zowel off- als online ongegeneerd bij mensen naar binnen te kijken. Scandinavisch gemixt met industrieel, nieuw met oud en gekocht met zelfgemaakt. Zo omschrijf je haar stijl misschien het best. Dagelijks post Linda interieurfoto’s voor haar ruim 1.300 volgers. Ook een kijkje nemen in haar bovenwoning? Kijk en lees gezellig mee.

1. Wie is @huisjenr131?

Voor veel mensen is Linda gewoon Lin. Ze woont samen met Marcin in een bovenwoning in Nijmegen Oost. Een hele verbetering qua ruimte, want daarvoor woonden ze samen in een studentenkamer van 30 m2. Best pittig, zegt Linda als ze daar aan terug denkt. “Er ging een hele wereld voor ons open toen we in deze woning terecht kwamen. Twee verdiepingen, drie slaapkamers en genoeg ruimte om me uit te leven qua interieur. Als ik nu door ons huis loop, kan ik me bijna niet meer voorstellen hoe dat  ook alweer was.”

Linda is afgestudeerd als jeugdmaatschappelijk werker. “Momenteel werk ik met veel plezier bij Halt. We houden ons daar bezig met het voorkomen en bestraffen van jeugdcriminalteit. Op vrijdag ben ik vrij en dan bestaat mijn dag vooral uit het maken van nieuwe foto’s en het scoren van nieuwe items.”

2. Hoe is jouw passie voor interieur ontstaan?

“De styling van mijn slaapkamer vond ik vroeger al belangrijk. Daarnaast dacht ik graag met mijn moeder mee over veranderingen of aanvullingen in huis. Toen ik zelf op kamers ging, probeerde ik mijn kleine oppervlakte zo efficiënt mogelijk in te delen en er tegelijkertijd een gezellige sfeer neer te zetten. Eigenlijk kon ik mijn creativiteit hier niet volledig in kwijt. Ik keek al heel lang uit naar een woning waar ik ‘los’ kon gaan en een kale ruimte helemaal eigen te maken. Gelukkig heb ik een partner die het, net als ik, leuk vindt om na te denken over het interieur. En hij heeft nog een goede smaak ook. Het is toch heerlijk dat je vriend je stimuleert om nieuwe spullen aan te schaffen.”

3. Hoe omschrijf je jouw stijl?

Net als veel andere interieurjunkies vindt Linda het lastig om haar stijl terug te brengen tot één specifieke stijl. “Ik denk dat ons interieur het meest overeenkomt met Scandinavisch en een tikkeltje industrieel. We proberen door het gebruik van metaal, hout en planten een interieur te creëren dat echt bij onze woning past. Het is een jaren ’30 woning en dat zie je dan ook echt terug. Zo hebben we twee hele mooie schouwen in de woonkamer die echt wel een eyecatcher zijn in het huis. Ook de grepen op de deuren en ramen zijn nog origineel. Dit maakt de woning ook eigen en daardoor ontstaat er automatisch al een fijne sfeer.”

4. Wat is jouw favoriete foto op je account?

“Ik heb meerdere favoriete foto’s, maar hier links zie je meeerdere eyecatchers van het huis in één foto. Eén van de schouwen, een enorme cactus die we als eerste item voor dit huis kochten, het klemlampje en ,inmiddels toch wel één van mijn favoriete planten, de avocadoplant. Hier zijn er nog een aantal van in aantocht en ik hoop dat ze het net zo goed gaan doen als deze.”

5. Hoe ‘verslaafd’ ben jij aan interieur?

Linda reageert lachend. “Wanneer je deze vraag over mij aan mijn directe omgeving stelt, weet ik het antwoord al. Heel erg! Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat ik er zo in meegesleurd zou worden, maar het werkt gewoon verslavend als blijkt dat mensen het leuk vinden wat je aan ze laat zien. Zowel bewust als onbewust ben ik er erg veel mee bezig. Ieder vrij moment klik ik Instagram open en ook in het maken van foto’s steek ik veel tijd. Vrienden zeggen, wanneer ze langskomen, weleens gekscherend dat ze een meet en greet hebben met de vrouw achter @huisjenr131. Gelukkig benadert iedereen het positief en vinden ze het nog niet irritant als ik ze weer eens ongevraagd advies over hun interieur geef.

6. Waar shop jij je interieur items het liefst?

“Naast dat ik het leuk vind om op jacht te gaan naar betaalbare en leuke items (vooral omdat er nog wel eens wat geswitcht wordt), word ik ook enthousiast van specialere items zoals Pikaplant en Pickles van Spruitje Amsterdam. Beide hebben een eigen ecosysteem en dus hoef je (bijna) niets qua onderhoud te doen. Ook word ik er blij van om zelf wat te maken van bestaande items. Zo heb ik een gin, Jack Daniels en Disaronno fles omgetoverd tot kandelaar. Heel simpel, maar je moet het net maar even verzinnen.”

7. Welk item in jouw interieur is het meest belangrijk?

Volgens Linda haar vriend is dat de tv, maar zij hecht daar helemaal geen waarde aan. “Zelf vind ik de rotanstoel van mijn oma het meest bijzondere item in huis. Vooral als je bedenkt dat die stoel gewoon al zoveel jaar meegaat en nu gewoon weer in een interieur op een hele andere manier gebruikt wordt. Gelukkig is ze mijn oma er nog steeds, dus het is geen erfstuk, maar dat maakt het voor mij niet minder belangrijk!”

8. Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Linda geeft toe wat we eigenlijk allemaal graag doen. “Mijn inspiratie haal ik vooral uit woonbladen, Instagram en het ongegeneerd bij mensen naar binnen kijken als je langsloopt. Instagram blijft wel mijn favoriet, want ik kan echt genieten van al die verschillende stijlen en de verhalen achter de items. Daar ben ik zo een avondje zoet mee!”

9. Waarom deel jij jouw interieur online?

“Eigenlijk is het iets wat is ontstaan, doordat volgers enthousiast reageerden op mijn posts. Steeds vaker kreeg ik vragen over spullen die in huis stonden en mensen op de foto’s zagen. Uiteindelijk heb ik besloten om een pagina voor privé te maken en een pagina voor het huis. Marcin vond het soms wel lastig dat iedereen dan zag wat er in huis stond, maar nu kijkt hij stiekem zelf mee met de foto’s die ik plaats en bemoeit hij zich er maar al te graag mee.”

10. Wie is jouw favoriete interieurjunkie?

“Instagram loopt over van leuke accounts. Op dit moment is het account van @aarnsrianne wel mijn favoriet. Ik vind haar style echt inspirerend.  Het straalt zoveel rust uit en alle items zijn mooi gecombineerd met elkaar.”

Wederom een account dat ik nog niet kende op Instagram. Elke Livinnit ontdek ik weer nieuwe accounts. Superleuk! Dankjewel Linda voor het binnenkijken in jouw huis en leven.

Wil jij de volgende keer in Livinnit? Stuur me een mailtje op info@bloggergwendy.nl met je Instagram account en een korte motivatie. Wie weet neem jij ons binnenkort mee in jouw passie voor interieur.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply