Livinnit

Livinnit met @interieur_huisjekant

7 april 2018

Heb je een liefde voor zowel Scandinavisch als industrieel wonen? Dan kijk je bij Melissa van het Instagram account @interieur_huisjekant je ogen uit. Zwart staal gecombineerd met een prachtige visgraat vloer. Lichte tinten, veel planten en een goed bij elkaar uitgezocht interieur. Je kan je bijna niet voorstellen dat dit vorig jaar nog een bouwval was. Samen met haar man maakte Melissa er een plek van om van te houden.

1. Wie is @interieur_huisjekant?
Melissa woont met haar gezin in een zelf verbouwde woning in Leerdam (bekend van de productie van glas en kaas). Inmiddels is het alweer elf jaar geleden dat zij en haar man Tom bij elkaar kwamen. In 2014 gaven zij elkaar het welbekende ja-woord en niet lang daarna werd hun zoontje Luca geboren. “Een kleine deugniet, maar ook een echte lieverd!” Verder vindt Melissa dat je het leven niet al te serieus moet nemen en dat deelt ze dan ook graag via de grappige quotes bij haar posts en op haar letterborden. Dat haar plantenstandaard gepaard had vond ik persoonlijk geniaal.

2. Hoe is jouw passie voor interieur ontstaan?

“Begin vorig jaar kochten wij een echte bouwval. Het enige wat na de hele verbouwing nog op zijn plek stond was de meterkast. Zeven maanden woonden we met twee gezinnen in de eengezinswoning van mijn zus. Daar ben ik haar nog steeds superdankbaar voor. Terwijl Tom dag en nacht aan het klussen was, maakte ik plannen voor de inrichting. Met de uitbouw erbij betekende dat zo’n 140 m2 waar ik los kon gaan met mijn nieuwe passie; inrichten!”

3. Hoe omschrijf je jouw stijl?

Ons interieur heeft door de combinatie van zwarte kozijnen en de witte muren zowel industriële als Scandinavische elementen.

4. Wat is jouw favoriete foto op je account?

“Ik word ontzettend blij van deze foto, omdat hij alles heeft. De visgraat vloer, de zwarte stalen kozijnen en de houten deuren.”

5. Hoe ‘verslaafd’ ben jij aan interieur?

Melissa haar man vraagt zich weleens af wat ze allemaal aan het doen is op haar telefoon. “Ik ben nu sinds een maandje of twee actief op Instagram en ik kan gewoon niet anders zeggen dat het een verslaving is. Ik denk dat alle Instagrammers dat wel herkennen.”

6. Waar shop jij je interieur items het liefst?

Winkels waar Melissa (online) haar gezicht regelmatig laat zien zijn Ikea, Loods5, Kwantum, Hema, Intratuin, VT Wonen, Karwei en Interiorstyless. “Ik heb last van de zogenaamde veranderdrang, dus het liefste shop ik betaalbare items. Daarom ben ik laatst ook bij de Kringloop geweest. Op Instagram zie ik regelmatig de hashtag #kringloopgeluk voorbij komen en dat wilde ik zelf wel eens ervaren. Ik kan je zeggen… Het is gelukt! Twee poppetjes van staal voor maar 2 euro!”

7. Welk item in jouw interieur is het meest belangrijk?

Melissa denkt geen moment na over haar antwoord: “Dat zijn zonder twijfel de houten deuren. Tom heeft ze zelf gemaakt en daarnaast zijn ze een echte blikvanger in huis.”

8. Waar haal jij je inspiratie vandaan?

“Ik heb momenteel geen abonnement, maar ik vind het heerlijk om in een VT Wonen magazine te bladeren en daar nieuwe ideeën op te doen.”

9. Waarom deel jij jouw interieur online?

“Deze foto is ‘where it all began’. Het account van Interiorstyless deelde deze foto, omdat ik daar plantenstandaards had gekocht. Bizar dat er ineens ruim 2.500 likes op mijn foto werden gegeven. Daar is mijn Insta avontuur begonnen. Ik vind het fantastisch om zoveel leuke en lieve reacties te ontvangen op ons verbouwde huis.”

10. Wie is jouw favoriete interieurjunkie?

“Het account van Finntage en Xcuseme spreken mij erg aan. De combinatie van de kleuren die ze gebruiken vind ik echt prachtig!”

“Ons volgende project is de tuin. Die is namelijk één grote rotzooi. Er stonden twee grote bomen waarvan de wortels onderhand onder het huis doorlopen. Een flinke klus, maar ik heb er zin in!.” Nou Melissa, als je talent buitenshuis net zo aanwezig is als binnen, gok ik zomaar dat het een prachtige tuin gaat worden.

Wil jij de volgende keer in Livinnit? Stuur me een mailtje op info@bloggergwendy.nl met je Instagram account en een korte motivatie. Wie weet neem jij ons binnenkort mee in jouw passie voor interieur.

 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Marieke 11 april 2018 at 03:51

    Wat een leuk artikel en mooie foto’s! Prachtig om te zien hoe je jullie ‘bouwval’ hebben omgetoverd tot een prachtig huis! Supermooi resultaat!

    Groetjes Marieke
    http://www.sukhi.nl

  • Leave a Reply