Dreams don't work unless you do

Iron (wo)man

3 november 2015

En toen was er alweer een week voorbij. Wow… time flies when you’re training hard. Deze week kwam mijn Ruggengraat coach, Nabil, langs in Leeuwarden om samen met Christine en mij te trainen. Spannend! Benieuwd hoe dat er aan toe ging? En hoeveel ik inmiddels ben afgevallen? One way to find out!

Week 5 (fase 3, week 2)
Vol trots kan ik zeggen dat ik mijn korte termijn doel heb behaald! Ik heb me de eerste maand van mijn transformatie volledig aan mijn trainings- en voedingsschema gehouden. Er een lifestyle van gemaakt. Ik ging in vijf weken tijd van iemand die niet met voeding bezig was en de sportschool al heel lang niet meer van binnen had gezien naar iemand die heel gestructureerd zes maaltijden op een dag eet binnen haar macro’s en drie keer in de week aan de gewichten hangt en zichzelf pusht om beter te worden.

Selina en ik

En niet zonder resultaat! Afgelopen zaterdagochtend mocht ik, na een zeer geslaagd personeelsfeestje, weer op de weegschaal. Het wekelijkse momentje van onzekerheid. Ben ik afgevallen? Dat moet toch haast wel? Vorige week was ik lichtelijk teleurgesteld, omdat ik hetzelfde gewicht als twee weken daarvoor had. Maar vandaag verschijnt er een grote glimlach op mijn gezicht. Woohoo! 59,8 kilo! Een kilo lichter dan vorige week en onder de magische zestig kilo.

Sinds 28 september is er nu 2,4 kilo vanaf. In de grote zilverkleurige passpiegel op mijn kamer maak ik de verplichte foto’s van mijn voor-, zij- en achterkant. Ik krijg steeds minder moeite om ze naar mijn online coach te sturen. Tijdens het personeelsfeestje droeg ik een jurkje van Christine en, ok het was stretch, maar no way dat ik daar een maand geleden in had gepast. Na ja, met een beetje proppen past alles. Maar dan had ik gisteren niet zoveel complimentjes ontvangen. Nog maar vijf weken bezig en nu al zien andere mensen een verandering in mijn lichaam en in mijn gezicht.

Op dat moment bedenk ik me dat het eigenlijk weinig zin heeft om de foto’s te appen. Hij ziet het resultaat van de afgelopen maand zometeen met eigen ogen. Nabil stelde namelijk voor om een dagje langs te komen om te kijken hoe we trainen, mee te trainen en te cheaten. Gezellig! Dus daar staan we om 11.30 uur in de sportschool met onze online coach die ineens is getransformeerd tot personal coach voor een dagje. We hebben afgesproken om het programma van legday te doen. Let’s do this!

De eerste oefening op het programma is de ‘barbell full squat’. Een halterstang met de nodige gewichten leunt op je schouders terwijl jij met holle rug je kont naar de grond duwt en met de kracht in je benen jezelf weer omhoog pusht. Ik loop naar de stang en de gekleurde gewichten, maar Nabil loopt naar links. Naar de halterstang met grote zwarte gewichten die in mijn beleving alleen voor grote sterke mannen is. We zien de verwarring in elkaars gezicht. “Gebruik je die altijd?”, vraagt hij voorzichtig terwijl hij wijst naar de stang die ineens wel heel klein lijkt. Even schaam ik me voor de ‘baby’ halter die ik altijd gebruik, maar goed… je moet ergens beginnen toch.

Wat een progressie kan je maken in alleen al een paar uur samen trainen. Van 12,5 kilo squat ga ik naar 35 kilo met de ‘grote mannen’ halter en Christine en ik leren hoe we elkaar kunnen ondersteunen. Van 39 kilo op de legpress ga ik naar 66 kilo. Mijn houding (lees: holle rug tijdens oefeningen) is verbeterd en Nabil heeft me nieuwe oefeningen laten zien. Drie uren later lopen we afgepeigerd, maar voldaan de sportschool uit. Rechtstreeks naar de supermarkt. Zo’n zware training geeft ons de gelegenheid om vandaag extra veel te cheaten. Is je trouwens wel eens opgevallen dat het woord ‘eat’ erin zit verstopt? Vast niet voor niks haha.

Milka Oreo reep? Yes! Lay’s Oven Baked Chips? Ja, die was vorige week ook erg lekker. Een italiaanse bol? Oh, heerlijk!! Die heb ik gemist. Ben & Jerry’s Cookie Dough? Uh… hallo is mijn naam Gwendy… Ok… wel een kleintje van 100 ml dan. En vanavond dan ook nog een dikke pizza bestellen. Geloof me… Het was meer dan hemels, maar mijn lichaam kwam compleet in opstand. En de sugar crash was twee keer zo zwaar als die van vorige week. Door al die koolhydraten was ik na het avondeten echt verschrikkelijk moe en kon ik het bijna niet meer opbrengen om mezelf van de bank te schoppen en de stad in te gaan. Maar heej… het is zaterdagavond en je denkt toch niet dat ik dan only the lonely thuis ga zitten. Nee, hoppatee. Move that ass!

Nu is het dinsdag en ik heb nog steeds spierpijn van de training van zaterdag. Maar door die heavy workout mochten we zwaar cheaten. En die buikpijn en moeheid was me het dubbel en dwars waard. Dat gaan we dit weekend dus absoluut opnieuw doen. De hele week hou ik me braaf aan mijn programma’s, dus dat is mijn beloning. Daar kijk ik naar uit. En zolang ik elke week resultaten blijf boeken, blijf ik dat ook zonder schuldgevoel doen. Is het Ruggengraat makkelijk? Nee. Maar is het het waard? Ja, absoluut! Ik ben nog niet eens op de helft en ik heb nu al een ware transformatie laten zien.

Om me heen hoor ik steeds vaker mensen over Ruggengraat. Vrienden, familie, kennissen of lezers die me vragen naar het programma. En de coaches van Ruggengraat merken ook dat lezers van mijn blog geïnteresseerd zijn. De eerste aanmeldingen zijn zelfs al binnen. Echt supertof dat mensen geïnspireerd en gemotiveerd raken door mijn ervaringen.

Dus daarom benaderden ze mij voor het affiliate programma. Een win-win situatie dus. Jouw voordeel?

Met actiecode #RG_Gwendy krijg je 10 euro korting op jouw lichaamstransformatie in 90 dagen!

Je betaalt dan dus 165 euro voor drie maanden lang:

  • altijd bereikbare persoonlijke begeleiding;
  • coaching op voeding, training en gedrag;
  • persoonlijk voedingsschema;
  • effectief trainingsschema;
  • bijhouden van resultaten met jouw persoonlijke online coach.

Al met al een resultaatgericht programma aangepast aan jouw unieke situatie. Voor meer info kan je de website van Ruggengraat checken.

Heb ik je bijna over de streep, maar heb je nog vragen? Laat een berichtje achter op mijn blog of mail me op info@bloggergwendy.nl.

XOXO Gwen

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply