Livinnit

Je moeder verrassen met een orchidee

2 mei 2018

Nog maar twee weken en dan is het weer Moederdag. Een speciale dag die in het leven geroepen is om jouw moeder of de mama van je kinderen te laten weten dat ze speciaal is. In woorden, op een kaartje en misschien wel in een cadeautje. Als je het mij vraagt, moet je zulke uitspraken of gebaren niet beperken of bewaren. Helaas zijn er namelijk ook heel veel mensen die deze kans niet meer hebben. Ik mag van geluk spreken dat ik mijn moeder nog heb. En wat voor één. Die verdient het om verrast te worden. Dit jaar ga ik dat doen met een mooie orchidee van Het beste van de kweker.

Verras je moeder met een orchidee

Mijn moeder houdt van mooie bloemen en planten. Zelf heb ik pas sinds een aantal maanden de motivatie gekregen om (bloeiende) planten en bloemen in leven te houden, maar ik zie nu wat voor toevoeging het is in je interieur. Een tijdje geleden ontving ik van Het beste van de kweker al twee dracaena’s die nog steeds op onze slaapkamer staan te shinen. Ik vind dat HBVDK een mooi concept heeft, omdat ze samenwerkingen hebben met ervaren kwekers die hoogwaardige bloemen en planten bieden die normaal moeilijk of niet te vinden zijn. In feite brengen zij de kweker met zijn planten letterlijk en figuurlijk in je huis.

De phalaenopsis is daar ook een voorbeeld van. De phalaenowat? Deze bloeiende kamerplant staat beter bekend als de vlinderorchidee. Deze orchidee is volgens HBVDK de elite onder haar soort, want ze kan maandenlang bloeien. Ik heb er nu een maandje één in huis en ze heeft echt al een ware metamorfose ondergaan. Moeilijk te verzorgen? Nee hoor! Met wat extra liefde en aandacht bloeit deze beauty zelfs meerdere keren per jaar. En wat betekent die extra liefde en aandacht dan precies?

Waar de orchidee blij van wordt

  • Geef haar een lichte plek, maar niet in direct zonlicht of direct achter het glas;
  • Ze voelt zich op haar best in een kamertemperatuur van 18 à 20 graden;
  • Geef haar één keer per week een scheutje water. Niet teveel, want ze houdt niet van natte voeten of teveel water;
  • Zet haar niet in de buurt van fruit, want fruit produceert gassen waardoor de bloemen snel verouderen.

En een paar extra tips

  • Geef het water op de aarde en niet op het blad of de bloemen;
  • Geef in plaats van een scheutje water drie ijsklontjes. Dit is precies wat ze nodig heeft en geeft de wortels de tijd om het water op te nemen;
  • Maandelijks speciale orchideeënvoeding geven, wordt ze erg blij van!

Durf je het aan? Of lijkt het je het ideale cadeautje om met Moederdag (of iedere willekeurige andere dag) te geven? Bij Het beste van de kweker hebben ze supertoffe pakketaanbiedingen met een orchidee. Veel plezier met geven! Ow enne als je dit leest mam… Sorry dat je verrassing nu geen verrassing meer is 😉

Wil jij een waardebon t.w.v. €15 voor Het beste van de kweker winnen? Check mijn Instagram en doe mee aan de actie.

XOXO Gwen

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply