Dreams don't work unless you do

No sleep

13 oktober 2015

Maandag 12 oktober
Om 4.40 uur stuur ik een appje naar Christine. “Ben nog steeds wakker. Dit wordt ‘m echt niet straks.” Insomnia. Soms heb ik daar last van. Dan ben ik over mijn slaap heen. Mijn hoofd zit vol. Het is te warm. Het is te koud. Of ik kan gewoon simpelweg niet slapen. Ik heb geen problemen met weinig slaap. Maar geen slaap is een ander verhaal. Om over een kleine twee uur op te staan om naar de sportschool te gaan, vind ik dus geen optie. Gelukkig vindt Chris het geen probleem. Zij is vrij, dus gaat vanmiddag. En dan ga ik gewoon morgenvroeg.

Nadat ik Chris heb geappt val ik een paar keer kort in slaap. Weird wat voor dromen je dan hebt. Geen touw aan vast te knopen. Een bijeengeraapt zooitje van vage dingen. Resultaat van mijn slapeloze nacht is dat ik laat op kantoor ben, me nog steeds gesloopt voel en niet gesport heb. Bah! Dit was dus echt niet de bedoeling. Maar goed. Daarentegen heb ik wel een topweekend gehad! Always look from the bright side toch?

Doordat ik laat ben begonnen, moet ik meer doen in minder tijd en dat is geen goede combinatie op een maandag. En ik kan ook niet in één keer doorknallen, want ik moet echt even de tijd nemen om mijn lunch van drie sneetjes meergranen brood, 75 gram kipfilet, een appel en het ‘tussendoortje’ van twee Snack a Jack’s, een appel en 250 gram Optimel Yoghurt Griekse stijl te eten. Het liefste ga ik na het werk gelijk naar huis en kruip ik onder de wol, maar ik heb met mijn ‘match made in heaven’ Selina afgesproken. Eén van mijn beste vriendinnen. Compleet ander buitenkantje, maar een bijna identiek binnenkantje. En dat praat zo lekker makkelijk. Door mijn reis door Indonesië, mijn longontsteking en haar vakantie naar Mallorca, hebben we elkaar voor ons gevoel al in eeuwen niet gesproken. Tijd om bij te kletsen dus! Gezellig een theetje zonder suiker, kacheltje aan… Heerlijk!

Uiteraard praten we ook over het Ruggengraat programma. Hoe bevalt het? Hou je het een beetje vol? Enne… laat me je foto’s even zien van de afgelopen zondagen. Op mijn smartphone heb ik een beveiligde map staan met de foto’s die ik elke zondag naar Nabil stuur. Ik zit er niet op te wachten dat ik iets op mijn telefoon aan iemand laat zien en dat ineens die foto’s op het scherm staan. Maar goed… Haar ‘durf’ ik ze wel te laten zien. Ze reageert geschokt, maar trots tegeljk. Ja, het verschil in twee weken tijd is al goed zichtbaar. Rond 22.00 uur ga ik mijn bed in, verstuur nog een paar apps en dan slaap ik in één ruk door totdat morgenochtend de wekker gaat.

Dinsdag 13 oktober
Gymtime! Een goede nachtrust doet wonderen. Alsnog snooze ik twee keer, maar iets na zevenen sta ik in de sportschool. Dit is de tweede week van fase 2, dus dat betekent dat ik hetzelfde voedings- en trainingsschema heb als vorige week. Maar dat ik dezelfde oefeningen doe, wil natuurlijk niet zeggen dat ik ze ook met dezelfde gewichten uitvoer. Ik heb mezelf als doel gegeven om vandaag overal minimaal 2,5 kilo erbij op te doen.

De warming-up is een squat met halterstang. Tien setjes van tien. Vorige week deed ik het met tien kilo. Vandaag met 12,5. *Bam!* Bij de Leg Press duw ik, zoals de naam al zegt, met mijn benen nu 30 kilo weg. Ik begon met ongeveer de helft. Tsja, je moet ergens beginnen. En ik begrijp van Nabil dat deze progressie best knap is voor iemand die zich tweeënhalve week geleden heeft ingeschreven bij de sportschool. Ook bij de andere oefeningen push ik mezelf om zwaarder te trainen dan vorige week. Wat een lekker gevoel zeg!

Wanneer ik halverwege de buikspieroefeningen ben, word ik gebeld. Het is 8.00 uur en de eerste oproep mis ik. Bij de tweede keer neem ik meteen op. “Het lijkt erop dat we zijn gehackt,” krijg ik te horen van een collega die een zogenaamde ‘code rood’ meldt. Ik ben eindverantwoordelijk voor een webcare team van 34 toppers die dagelijks berichten via social media en livechat afhandelen. Shit! Ik beloof er meteen achteraan te gaan en er op terug te komen. Ik pleeg een aantal telefoontjes en ga daarna snel terug naar de zaal om mijn laatste oefening voor de abs en de twee tabata’s uit te voeren.

In de auto bel ik verder en ook thuis tijdens het eieren bakken en het klaarzetten van al het eten dat ik moet meenemen, app en bel ik me gek. Rond 9.30 uur is de boel weer zo goed als onder controle en kan ik snel onder de douche springen en daarna op het fietsje naar het werk. Wie heeft de kachel uit gedaan jongens? Het lijkt verdorie wel winter buiten. Ik kan mijn winterjas en handschoenen wel weer uit de kast halen. Pfoeh! Dan maar wat harder fietsen. Krijg ik het vanzelf warm.

Wederom een drukke dag, maar vanavond heb ik niks! Na ja, niks behalve mijn blog schrijven en daarna vanuit bed één van mijn favoriete series bekijken. En ja… Doordat ik sporten een dagje uitgesteld had, heb ik nu geen rustdag. Dus ook morgen ga ik er weer vol voor! Welterusten voor straks!

XOXO Gwendy

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply