Livinnit

Livinnit met @ourlifestyle.home

30 maart 2018

Over het algemeen vinden vrouwen het leuker om met interieur bezig te zijn dan mannen. Zo ben ik op mijn Instagram van een fifty-fifty naar een 30/70 verdeling van mannen en vrouwen gegaan. Vrouwen hebben gewoon meer met inrichten en veranderen. Laat staan als we het hebben over het vastleggen ervan. Mijn vriend kijkt er inmiddels niet meer van op als ik midden in de woonkamer op een stoel foto’s sta te maken van een boeket. Of tegen een muur gedrukt sta om net die perfecte invalshoek te krijgen. Bij het account van @ourlifestyle.home doen ze dat anders. Samen! Nathan zorgt voor het beeld en Jenna voor de geschreven content. Hoe tof is dat!

1. Wie is @ourlifestyle.home?

Niet één, maar twee mensen runnen dit Instagram account met zo’n 1.250 volgers. Nathan en Jenna kozen voor de naam ourlifestyle.home, omdat het letterlijk ‘ons leven thuis’ betekent. En dat laten ze zien. Op zowel Insta als hun blog. Het stel is alweer twaalf jaar samen (waarvan zeven getrouwd) en ze delen, naast de liefde voor hun dochtertje Jileah van anderhalf, een passie voor interieur. In hun rijtjeswoning in een dorpje vlakbij Woerden hebben ze één quote hoog in het vaandel: “Happy home, happy life.”

2. Hoe is jullie passie voor interieur ontstaan?

Nathan en Jenna vertellen dat ze de verslaving eigenlijk hebben overgenomen van hun nichtje Laura (@lauraschra) en BFF Naomi (by_ndebode). “Net als zij zijn wij ontzettend trots op ons huisje. Wij wonen sinds november vorig jaar in onze nieuwbouwwoning en het leek ons leuk om ons interieur te delen met de Instagram community. Bij het kopen van onze inrichting zijn we helemaal losgegaan in de Ikea. We kochten alles wat we leuk vonden totdat het geld op was en het resultaat daarvan zie je op ons account. Sinds januari dit jaar zijn we gestart en het aantal volgers groeit enorm hard. Het is zo leuk dat we anderen kunnen inspireren om hun huis gezelliger en aantrekkelijker te maken.”

3. Hoe omschrijven jullie je stijl?

‘Less is more’ proberen Nathan en Jenna altijd in hun achterhoofd te houden bij het inrichten. “Onze stijl kan je omschrijven als licht, basic en een tikkeltje Scandinavisch.” Maar licht mag je, bij wijze van, met een hoofdletter schrijven. Dat is waar de interieurjunkies verliefd op zijn, vertelt Jenna:  “Wanneer Nathan foto’s maakt, gaan alle jaloezieën open en proberen we zoveel mogelijk licht binnen te laten. In basis houden we van witte en neutrale kleuren, maar het groene Söderhamn bankstel van Ikea springt er lekker uit. Het liefste mixen we verschillende stijlen zodat er een interessant interieur ontstaat. Door te spelen met verschillende vormen en materialen creëren we een aantrekkelijker, diverser en gezelliger huis. Verse bloemen en planten, voegen we ook graag toe.”

4. Wat is jullie favoriete foto op jullie account?

Volgens Jenna heeft elke foto een uniek verhaal, maar als ze echt moeten kiezen, is de foto van de eettafel hun favoriet. “De eettafel staat symbool voor de totale uitstraling van onze woning. Verschillende stijlen, licht, neutraal en een stukje groen.”

5. Hoe ‘verslaafd’ zijn jullie aan interieur?

Nathan en Jenna voelen zich echte interieurjunkies, maar Nathan is misschien wel het meest verslaafd. Hij is degene die continu op zoek is naar nieuwe items voor hun huis. Zo kom je hem minstens één keer per week tegen bij de Ikea.

6. Waar shop jij je interieur items het liefst?

Het moge duidelijk zijn dat Ikea een favoriet is bij het koppel, maar ook Kwantum vinden ze erg leuk. Bij de Kwantum shoppen ze accessoires zoals een spiegel, een vaasje of een kleedje. “Een favoriete woonwinkel hebben we eigenlijk niet echt. Vaak kijken we gewoon waar ze het leukste item hebben tegen een betaalbare prijs.”

7. Welk item in jouw interieur is het meest belangrijk?

“De bank! Deze staat centraal in onze woonkamer en zit… correctie… ligt echt ge-wel-dig! Het is een heerlijke loungebank en we willen niet meer zonder. Deze bank vraagt er gewoon om op gechilled te worden.”

8. Waar halen jullie je inspiratie vandaan?

“Eigenlijk overal en nergens. Inspiratie krijgen we door andere Instagrammers, Pinterest, VT Wonen programma’s of het wekelijkse rondje van Nathan door de Ikea. We kijken naar hele verschillende stijlen en proberen daaruit inspiratie op te doen voor onze eigen woning. In de afgelopen maanden hebben we een basisinterieur gecreëerd en dat vullen we aan met items om het nóg gezelliger te maken.

9. Waarom delen jullie je interieur online?

“Eigenlijk omdat we het gewoon heel erg leuk vinden. We zijn enorm trots op ons huisje en onze spulletjes en willen graag een inspiratie zijn voor anderen. Vroeger las je magazines, maar tegenwoordig vindt je al je inspiratie online. Instagram en Pinterest staan vol met leuke ideeën. Ik denk dat wanneer je je thuis deelt met iemand anders, hij of zij er misschien wel inspiratie door krijgt en zelf een thuis creëert. Een huis is een huis maar thuis is een plek waar je elke dag wilt terug komen.

Een huis is een huis maar thuis is een plek waar je elke dag wilt terug komen.

10. Wie is jullie favoriete interieurjunkie?

We hebben er heel veel, maar degene die ervoor heeft gezorgd dat we dit ook zijn gaan doen, is toch ons nichtje Laura.

Wat vind jij van het interieur van Nathan en Jenna?

Wil jij de volgende keer in Livinnit? Stuur me een mailtje op info@bloggergwendy.nl met je Instagram account en een korte motivatie. Wie weet neem jij ons binnenkort mee in jouw passie voor interieur.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply