Over mij

Zaterdagnacht. Club Red. Een uurtje of vier. Over een half uur gaat het licht aan, dus ik besluit nog even lekker te shinen op de dansvloer. Like I care dat het gros van de meiden hier meer dan tien jaar jonger is. Mijn moves en babyface verraden mij in ieder geval niet. Een paar weken geleden won ik nog een dancebattle die me twee tickets voor het uitverkochte Latin Village opleverden en als mijn beste vriendin, Christine, het spelletje ‘hoe-oud-denk-je-dan-dat-zij-is’ aanwakkert, gaat de teller nooit hoger dan 23. Thank god!

“My heart is a ghost town!” Ik zing uit volle borst en dans mee op de opzwepende beat, maar word onderbroken door een knappe donkerharige verschijning met een baardje die voor me komt staan. “I’m going to my hotel”, zegt hij zonder enige aankondiging. Ik kijk hem verwonderlijk aan en reageer met een nonchalante “Yeah, so?”, terwijl ik een wenkbrauw optrek. Ik weet dondersgoed dat het de nieuwe aanwinst van Cambuur is, maar sorry… dat ik eerder deze avond dertig seconden met je gedanst heb, betekent niet dat ik je, zonder enig woord te hebben gewisseld en je niet eens te hebben voorgesteld, al kwijlend volg naar het hol van de leeuw.

Het lijkt hem weinig te doen als ik zijn aanbod afsla om mee te gaan. “Succes bij de volgende he!”, roep ik hem nog sarcastisch na. Ik gniffel in mezelf. Het lef! Er waren tijden dat ik gecharmeerd zou zijn van zo’n arrogante zak. Want ja, knap issie zeker wel. Jammer dat dat mannen in veel gevallen erg oppervlakkig maakt. Ach… en door! Ik gooi mijn bos donkere krullen aan de kant en terwijl ik de maat alweer heb opgepikt, klik ik mijn smartphone aan. De klok zegt dat hij maar een paar minuten van mijn tijd verspild heeft. Christine komt net met een glas zoete witte voor haar en een cassis voor mij aanlopen. Na dit liedje vertel ik haar wel over de voetballer. Kunnen we ff lachen. De stem van Adam Lambert galmt over de steeds leger wordende dansvloer, maar ik doe nog ff met hem mee. “I got a voice in my head that keeps singing. Oh, my heart is a ghost town.”

Gewoon een paar minuten van een zaterdagnacht. Mijn naam is Gwendy, 33 zomers jong en tot voor kort geleden een magneet voor ‘foute’ mannen. Ik heb wel eens gekscherend gezegd dat als er een bingo voor foute mannen zou bestaan, ik als eerste een volle kaart zou hebben. De agressieve, de pathologische leugenaar, de narcist, de man met bindingsangst… Name him. I’ve dated him.

Ik zie mijzelf inmiddels als ‘genezen’. Ik heb weer geleerd om van mezelf te houden. Mijn grenzen aan te geven. Dichtbij mezelf te blijven. Mezelf niet te verliezen in het aanpassen aan de ander. Want dat deed ik. Every f*cking time. Het heeft me hilarische momenten opgeleverd. Het heeft me ook meer dan eens een gebroken hart gekost. Kelly Clarkson zingt dan zo mooi in één van haar nummers: “My heart can’t possibly break, when it wasn’t even whole to start with.” Songteksten. Mijn steun en toeverlaat in welke blije of verdrietige situatie dan ook.

Anyways… Schrijven doe ik met liefde. Heel open en eerlijk. Want ik ben wie ik ben. Meer kan ik er niet van maken. Ik vind het leuk om mensen te shockeren, mee te nemen in mijn drukke bestaan, maar ook belangrijk om te laten zien dat het niet erg is om single te zijn als je de dertig al voorbij bent. Dat kan zelfs heel leuk zijn! Als je er zelf maar wat van maakt. En dat doe ik 🙂 Dat de maatschappij van je verwacht dat je huisje, boompje, beestje hebt, betekent niet dat dat ook altijd maar voor handen ligt. My time will come. When the time is right. En ow ja… ik hou ervan om Engelse woorden door mijn zinnen te gooien.

Wie ben ik nog meer? Slightly workaholic, maar ik heb van mijn social media verslaving mijn werk gemaakt, dus dat zat er dik in. Ik woon samen met mijn, paar jaar jongere, beste vriendin. Ohana (familie in het Hawaiiaans) staat centraal in mijn leven. De kindjes van mijn twee zusjes voelen als mijn eigen kids, reizen is mijn passie, elk weekend staat er wel een leuk feestje of festival op de planning en vanaf 28 september ga ik met team Ruggengraat drie maanden knallen om mijn killerbody te creëren. Ik heb op Facebook een online coach voor twaalf weken gewonnen. En mijn progressie (of worsteling) neem ik dagelijks mee in mijn blog. Nieuwsgierig? Kom eens terug, volg me op Facbook, Instagram en Twitter! En laat een gezellig berichtje achter 🙂

XOXO Gwen