Dreams don't work unless you do

Start over

5 januari 2016

Dag snoepjes. Vaarwel koekjes. Au revoir chips. Adios snacks. En hallo gezond eten. Een beetje melodramatisch, maar als ik denk aan de feestdagen en hoe ik afgelopen weekend optimaal genoten heb van een romantisch weekend in het bourgondische Maastricht, is het echt even zwaar afkicken. Maar goed… Nieuw jaar, nieuwe kansen. Herken je dat?

In de maand december heeft mijn ruggengraat het wel te verduren gehad. Of misschien kan ik beter zeggen dat mijn ruggengraat even verdwenen leek te zijn. De dagen dat ik me volledig aan mijn eetschema heb gehouden, zijn op een hand te tellen. Diezelfde hand graaide veel te vaak in zakken calorierijk lekkers en dat was ook de hand die ik vol verbazing voor mijn mond sloeg toen de weegschaal vanochtend 59,1 aangaf. Afgevallen… Hoe dan?! En toch voelde ik me in bikini minder zelfverzekerd dan toen ik gezond at. De weegschaal zegt dan echt niet alles. Herken je dat?

En dus typte diezelfde hand vol overtuiging naar haar online coach:

2016 wordt een jaar met Ruggengraat!

Qua gewicht zit ik helemaal goed. Maar ik heb niet dat lichaam waar mijn Pinterest mee volgepind staat. Strakke buik met licht zichtbare lijnen, mooie ronde billen en getrainde armen. Dus nu ga ik opnieuw drie maanden aan de bak met mijn online coach, Nabil. Volledige commitment aan mijn eet- en sportschema’s. Dat is even andere koek dan de afgelopen weken.

Het sluipt er zo makkelijk in. Speculaasje bij de thee. Doritos bij de film. Yoghurt gums in de auto voor tijdens de lange reis. Een creme brûlée als dessert als je lekker uit eten bent. Een frozen strawberry daiquiri, omdat je echt geen cola zero gaat bestellen in die hippe cocktailbar. Nachos met gesmolten kaas en gehakt… Gewoon, omdat het kan. Herken je dat?

Maar nu is het voorbij met de pret. Klaar. Finito. Dus daar ging ik dan vanavond op mijn fietsje richting de supermarkt. In mijn smartphone had ik mijn verantwoorde boodschappenlijstje gezet.

Eieren, crackers vezelrijk, pindakaas creamy, speltbrood, kalkoenfilet, optimel yoghurt Griekse stijl, Snack a Jacks, granola, kipfilet, volkoren pasta, bio passata saus, Franse magere yoghurt, intens pure hagelslag, Teissere zero en Crystal Clear.

Ja, daar zitten best lekkere dingen tussen he? Klopt, ik ben ook niet op dieet. Ik eet volgens mijn macro’s om mijn doelen te behalen. Bij de kassa reken ik een kleine 35 euro af. Twee plastic tasjes vol. Zelf meegenomen natuurlijk, want dat is milieubewust. Maar goed… Voelt toch altijd een beetje stom als je in de Jumbo je blauwe tasjes van de AH staat in te pakken. Herken je dat?

Ik was eigenlijk van plan om met de auto te gaan, maar die was na tien minuten met de kachel op standje sambal nog steeds niet ontdooid, dus ben ik maar gaan fietsen. Ja, ik weet het. Niet zo milieubewust. Maar de auto is zo gemakkelijk. Herken je dat?

Was met die volle tassen aan het stuur ook nog best wel een uitdaging. Het weeralarm is afgegeven. Code rood. Ik word altijd extra voorzichtig als de straat begint te glimmen door de ijzel. Maar die voorzichtigheid zorgt er juist voor dat ik altijd op mijn smoel ga. Herken je dat?

Tsja… Herken je dat? Volgens mij loopt iedereen tegen dezelfde soort dingen aan. We willen wel, maar het liefste zonder er teveel moeite voor te doen. Maar we weten allemaal dat het niet zo werkt. Waarom voorzichtig doen als je weet dat je daardoor juist faalt. Gewoon vol overtuiging voor je doelen gaan. En ik snap als geen ander dat je dan een steuntje in de rug kunt gebruiken.

Gesteund worden door mijn familie die interesse toont en hun bewondering uitspreekt, vrienden die mijn blogs op de voet volgen en collega’s die zelf ook gezond (gaan) eten en zich aanmelden bij Ruggengraat. Maar ook door mijn verkering die het super vindt wat ik doe, maar die tegelijkertijd zegt dat ik mooi ben zoals ik ben. Superlief, want dat is toch wat je als vrouw wil horen, maar ik weet dat ik meer kan. En dat vindt Nabil ook.

“Ik wil gekkere resultaten Gwendy en ik weet zeker dat het in jou zit. Lets show the world waar jij van gemaakt bent!!”

Ok, let’s do this!! Want die gekkere resultaten wil ik. En de komende twaalf weken ga ik jou weer meenemen in mijn uitdaging. Wat wil je teruglezen of -zien in mijn blog? Wat vind je interessant? Let me know!

Ben jij ook op 4 januari gestart met jouw Ruggengraat avontuur? Ik wens je heel veel succes, plezier en mooie resultaten.

Ben je nog niet gestart, maar wil je beginnen? Met de code #RG_Gwendy krijg je 15 euro korting op het online coachingsprogramma van Ruggengraat. Snel verdiend toch?

XOXO Gwendy

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Esmeralda 6 januari 2016 at 20:02

    Door jouw enthousiaste blogs ben ik, nieuwsgierig, maar ook een beetje angstig, maandag begonnen met Ruggengraat! Succes, ik hoop dat je al je doelen behaalt!

    • Reply Gwendy Richard 6 januari 2016 at 23:24

      Ah wat super om te horen Esmeralda. Daar word ik blij van! Hoe zijn de eerste dagen je bevallen? Lukt het je om aan de schema’s te houden? Heel veel succes en ik ben benieuwd naar je ervaringen en resultaten!!

    Leave a Reply