Dreams don't work unless you do

Teleurstelling – Waarom ik een week niet heb getraind

7 december 2017
1 week to coverbody teleurstelling

Ik geef het toe… Dit was niet mijn allerbeste week tijdens het 12 weeks 2 coverbody programma. Sterker nog… het was ronduit mijn slechtste week. Teleurstelling dus. Zowel qua eten als qua sporten. What happened? Nieuwsgierigheid naar een fatburner, Sinterklaas vieren en een trainer die niet kwam opdagen happened. Deze week een blog over de downers van deze week….

Fatburner testen

Downers… Misschien kan ik het beter hebben over de downer door een upper. Huh wat? Ja, dat heeft wat verdere uitleg nodig. Naar aanleiding van mijn blog over verantwoord eten, kreeg ik shoptegoed bij mijn favoriete webshop Body & Fit. Supertof! Voor mij een reden om producten te bestellen en te proberen die ik anders niet zo snel zou kopen. Daar was Ripped! er één van. Een hardcore nieuwe generatie fatburner waar je met één capsule per dag een flinke boost zou krijgen. 60 capsules, dus ik zou twee maanden vooruit kunnen. Ideaal als je vetpercentage omlaag gaat met behulp van een supplement toch?

Nieuwsgierig als ik ben, stopte ik het afslanksupplement in mijn online winkelmandje. De volgende dag kreeg ik mijn pakket, met de fatburner en allerlei eiwitrijke producten die ik had besteld, al binnen. Omdat je de capsule voor het ontbijt moet innemen, wachtte ik hier tot dinsdagochtend mee. Achteraf had ik de bijsluiter eerst moeten lezen voordat ik vol verwachting de fatburner doorslikte. Het resultaat van de fatburner was zeker een boost, maar voor mij niet op een prettige manier. Ik had een branderig gevoel in mijn keel en had de hele dag een onrustig gevoel. Daarnaast was ik supermisselijk en bij het avondeten duurde het niet lang voordat ik mijn maaginhoud in het toilet leegde. Op dinsdagavond. Wanneer ik mijn verplichte krachttraining heb. Die ik nu dus niet kon volgen.

“Gwendy, waarom neem je die dingen?”

Goed advies

Terecht krijg ik van trainster Maritza een korte reactie op mijn appje met afmelding. “Gwendy, waarom neem je die dingen?” Ja, dat is een goeie vraag. Waarom doe ik dat? Het antwoord is simpel. Ik ben nieuwsgierig aangelegd. Soms word je verrast als je iets nieuws probeert. En soms is het een teleurstelling. Conclusie voor dit product is in ieder geval dat het voor mij niet geschikt is. Waarom is ook vrij snel duidelijk als ik contact met de webcare van Body & Fit heb gezocht. Nadat ze me hebben gevraagd waar ik mee heb ontbeten en of ik hiervoor ook weleens een fatburner heb gebruikt, krijg ik een heldere reactie. Ripped! blijkt de zwaarst gedoseerde fatburner van hen te zijn en gezien mijn reactie blijkt deze te hoog gedoseerd voor mij.

Mijn lichaam is niet gewend aan de heftige stimulansen. Ripped! wordt geadviseerd aan mensen die gewend zijn aan het gebruik van fatburners en/of een zeer groot persoon of man zijn. Ik schiet in de lach bij het lezen van de laatste zin. Een zeer groot persoon of man. Lijkt me duidelijk dat ik niet aan deze omschrijving voldoe met mijn 1.67 m en krap aan 57 kilo. Er wordt me aangeraden om Ripped! te bewaren voor later en eerst te beginnen met een lichter product zoals Perfect Burn. Neh, thx… ik hou het wel even bij sporten en verantwoord eten.

Teleurstelling

Maar dan moet je dat natuurlijk wel doen Gwendy. Sporten kwam er de volgende dagen niet van. Maar gelukkig gingen Jaivey en ik vrijdagavond een nachtje dansen tijdens Encore Festival in Amsterdam. Oh nee wacht, toch niet. Onze oppas werd ziek en dus stonden we niet tot in de vroege uurtjes in de AFAS Live te dansen op de urban beats, maar gezellig op de bank in Groningen onze surprises in elkaar te knutselen. Leuk hoor, begrijp me niet verkeerd. Maar door het knippen en in elkaar plakken van mijn kunstwerk in de vorm van een camera had ik niet de calorieën verbrand die ik in eerste instantie voor ogen had.

Op zaterdag vieren we dus Sinterklaas. En dat gaat gepaard met taart, pepernoten, chocola en allerlei ander lekkers. De afgelopen weken ben ik echt heel braaf geweest, maar ik kon het niet laten om hier en daar een handje te graaien. Maar ik dacht… Gelukkig staat morgenochtend de verplichte zware en zelfs laatste krachttraining van de 12 weeks op het programma. Dan train ik dat snoepgoed er zo af. Oh nee wacht, toch niet.

Op zondagochtend staan we om 9.30 uur keurig klaar met het overgrote deel van de medestrijders. Toch mist er iemand. De trainer! Hoe het heeft gebeuren is me nog steeds onduidelijk, maar het feit was dat we niemand hadden die er met de zweep overheen kon. Dus gingen we bij het Student Hotel theeleuten op kosten van The Bootcamp Club. Ter compensatie 😉 Conclusie. Een week niet getraind, niet bepaald verantwoord gegeten en geen trainingen of coaching meer op het programma. En nu dan? De meting staat voor de deur!

Tsja… We gaan zien of deze teleurstellende week invloed heeft gehad… In mijn volgende en laatste blog over het 12 weeks 2 coverbody programma het eindresultaat. In woorden, in kilo’s, in centimeters en in foto’s!! Kan jij een inschatting maken van het aantal kilo’s en centimeters dat ik ben kwijtgeraakt? Ik laat het lekker op zijn beloop, want je weet…

Geen verwachtingen. Geen teleurstelling.

Winactie

Ow enne… Deze zaterdag, 9 december, maak je op mijn Instagram weer kans op een cadeaubon van Body & Fit. Doe je mee?

XOXO Gwen

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Vyella.nl 11 december 2017 at 10:51

  In 13 weken een coverbody vind ik ook al een hele prestatie!

 • Reply Nicole Orriëns 11 december 2017 at 13:12

  Een beetje verwachtingen lijkt me dan wel weer goed. Zo zorg je dat je in beweging blijft. Deze week er weer tegenaan gaan : )

 • Reply marjolein westerbaan 11 december 2017 at 13:42

  Eerlijke blog en inderdaad beter om het bij sporten en gezond eten te houden. Ik zou niet zo snel aan de pillen beginnen. Geen rommel in mijn lijf, Vet verlies ik ook helaas maar op 1 manier; No pain no gain

  • Reply Gwendy Richard 11 december 2017 at 14:56

   Fijn dat je het zo hebt opgevat Marjolein. Ik probeer altijd mijn eerlijke mening en daadwerkelijke ervaring weer te geven. Niemand heeft er wat aan als je mooi weer speelt. It’s not always rainbows and unicorns 😉 En jup… dat is ook mijn conclusie. No pain no gain! Deze week het eindresultaat online 🙂

 • Reply Amelie 11 december 2017 at 15:50

  Mindere weken zitten er altijd tussen! Inderdaad beter eerst de bijsluiter lezen voor je iets test!

 • Reply Frederique 11 december 2017 at 20:52

  Het is geen ramp als het soms wat minder gaan. Gewoon doorgaan (en die pillen laten liggen ;))

 • Reply Lagreencuisine 11 december 2017 at 21:29

  Het leven laat zich niet plannen haha. Zolang je de gezonde draad maar weer oppakt, komt het vast wel goed!

 • Reply Judith 12 december 2017 at 11:14

  Lekker dansen is ook een fantastische work out he?! De pillen zou ik niet zo snel doen, ik heb ze ook genomen toen ik jonger was, en mijn hart was er niet zo gelukkig mee

 • Reply Cynthia 13 december 2017 at 10:35

  Mindere weken horen er ook bij. De decembermaand is daarbij echt een uitdaging soms. Bij mij ook hoor. Maar wees vooral trots op hoe goed je het doet. En accepteer de mindere dagen (enne… niet meer van die pillen nemen voor grote mensen en mannen he? Hihi)!

  • Reply Gwendy Richard 13 december 2017 at 10:40

   Absoluut! En nee ga ik echt niet meer doen hahaha 😉 Trots ben ik zeker op het eindresultaat! Heb je die blog ook al gelezen?

 • Reply liedsje 16 december 2019 at 17:24

  Helemaal mee eens! Ik ben bezig mij precies in die 2 dingen te specialiseren yoga icm de wens om af te vallen. yoga helpt je inderdaad met veel dingen die weer helpen om af te vallen. Kijk ook eens op mijn website voor tips, blogs en advies over verantwoord afvallen en binnenkort ook meer over YOGA daar! http://www.deafweging.nl

 • Leave a Reply