Do whatever makes you happy

Topvakantie @ Flaine met GoBlanco

12 april 2018

Herken je dat gevoel? Dat je een week op vakantie bent geweest en je halverwege je eerste werkdag alweer bijna vergeten bent hoe het was? Nu is het alweer ruim een week geleden dat we terugkwamen uit Flaine, maar toch droom ik maar wat graag terug. Geen wekker, maar gewoon lekker wakker worden wanneer we daar zin in hadden. Knapperig vers Frans stokbrood als ontbijt in plaats van een low calorie bar in de auto. Elke dag boarden op de brede witte pistes van het gebied Le Grand Massif in plaats van iedere dag je overvolle to do lijst proberen af te vinken. Het niets hoeven, maar alles mogen. De sneeuw. De zon. De brede pistes. De activiteiten van GoBlanco. Tsja… je snapt het waarschijnlijk wel. We hebben een heerlijke wintersportvakantie in Flaine gehad! Ik neem je mee in de highlights.

De reis naar Flaine

 • Vliegen naar je wintersportbestemming is geweldig! Met een rechtstreekse trein in twee uur van Groningen naar Schiphol. Anderhalf uur vliegen van Amsterdam naar Geneve en nog een dik uur met de gezamenlijke taxi van GoMassif naar Flaine. Dat is toch heel wat anders dan elf uren zelf achter het stuur.
 • Dat je geen eigen vervoer hebt, betekent dus ook niet zelf sneeuwkettingen hoeven te leggen. Wij konden dus lekker blijven zitten toen de politie de taxichauffeur vriendelijk verzocht om het busje aan de kant te zetten en dit te regelen. In eerste instantie dachten we dat het niet echt nodig was, maar toen we de een na de andere gestrande auto tegenkwamen op de pas… Oef! Wat waren wij blij dat we niet in hun schoenen stonden. Dan ben je er bijna… Maar toch ook niet.

Onze accommodatie

 • Ok… het verliep niet helemaal vlekkeloos toen we bij de verkeerde accommodatie stonden, de supermarkt al dicht was en we tegen het fenomeen hangry aan hikten, maar heej… always look from the brightside. Onze vakantie kon beginnen!
 • We verbleven in Premium residence Les Terrasses d’Eos. Een groot 2-kamerappartement met verschillende pluspunten zoals een bad, een volledig ingerichte keuken, een tweepersoonsbed, een uitklapbare bedbank om op te chillen, goede wifi en een groot balkon. Deze lag volledig bedekt met sneeuw tijdens ons hele verblijf, maar dat maakt even niet uit. We hadden een balkon.
 • Maar de accommodatie had ook echt dingen waar we blij van werden. Ski in ski out bijvoorbeeld. Dat betekent dat je zo vanuit het hotel de piste op en af kan. Een binnen- en buitenzwembad met sauna. Een pooltafel om door het spel te winnen een massage van de ander te verdienen en een ontbijtservice. Dat we €1,50 voor een croissant betaalden, vergeten we gewoon, omdat we vakantie hadden.

De activiteiten

Onze reisorganisatie, GoBlanco, had gedurende de week in Flaine een heel programma van toffe activiteiten opgesteld waar je vrijblijvend aan mee kon doen. Dus daar waren we gewoon aanwezig. Bij de meeste dan…

 • Skifood tijdens de apres ski. Iedereen die weleens op wintersport is geweest, weet dat het eten op zowel de piste als in de supermarkten niet goedkoop is. Wij waren dan ook erg blij dat er tijdens drie van de zes dagen skifood was geregeld in de apres ski bar. DJ’s van Thirty Dancing en … aanwezig, rond een uurtje of zes langs het lopend buffet voor gebakken kippetjes, verschillende soorten pasta, pizza, rijst… Feestje vieren… Ideaal!
 • Yoga. Yoga? Ja, yoga. Geloof me, na de eerste dag boarden voelde ik me de volgende ochtend zo stijf als een hark. En ik ben best lenig al zeg ik het zelf. Jaivey ging gezellig mee en daar stonden we ’s ochtends om 9.00 uur in het zwembad de ‘neerwaartse hond’ te doen met Concrete Urban Yoga. En geloof het of niet. Je voelt je echt helemaal zen na zo’n sessie. En doordat mijn spieren weer opgewarmd en opgerekt waren, was ik weer helemaal klaar voor een dagje piste.
 • Comedy. Het is dat ik ze niet heb, maar anders had ik de ballen uit mijn broek gelachen tijdens deze gezellige avond waar Harry Glotzbach, Daan van der Hoeven en Johan van Gulik hilarische annekdotes en woordgrappen vertelden.
 • Offpiste Experience. Als Jaivey en ik gaan boarden ziet dat er als volgt uit. Ik op de piste. Hij ernaast. Ik lekker op mn gemakje naar beneden. Hij als een malle met wat tricks hier en daar. Offpiste dus. Jaiv kon z’n lol dus niet op toen hij de offpiste experience met een ESF instructeur drie keer op de planning zag staan. Die drie keer is er niet van gekomen, door het weer en te weinig animo bij de laatste, maar tof vond ie het zeker!
 • Big Air. Wat doe je aan het einde van de middag na een mistige tocht? Lekker met een opblaasbare band van een stijle glijbaan in een big air terechtkomen.

Het weer

 • In maart op wintersport betekent over het algemeen veel zon en weinig nieuwe sneeuw. Ik weet niet wat er aan de hand was, maar dat leek bij ons een beetje in de mix te zijn gegooid. De eerste dagen hadden we mist. En dan heb ik het niet over een beetje mist, maar echt dikke mist. Van die mist dat wanneer Jaivey twee meter voor me boardde hij niet meer zichtbaar was. Geloof me… er zijn momenten geweest dat ik lichtelijk paniek voelde. En genoeg momenten van enorme frustratie. De bergen hebben me ‘the f-word’ vaak horen zeggen zeg maar. En we hebben er zelfs de snowbbq door gemist 🙁
 • Het weer had dus impact op onze aanwezigheid en de organisatie van sommige activiteiten. Zo is de first track waarbij je om 8.00 uur de eerste sporen in de sneeuw achter kon laten niet doorgegaan. Jammer, want daar hadden wij de wekker wel voor willen zetten. Dat hebben we nu geen enkele keer gedaan. Uitslapen is ook niet vervelend. De waterslide heeft de praktijk helaas ook niet gered. Vooral Jaivey vond dat erg jammer, maar zelf zag ik me niet helemaal gaan op zo’n ding.
 •  Gelukkig was er ook zon. Vooral de laatste dagen was het heerlijk en hadden we een strakblauwe lucht. Genieten!

Het gebied

 • Flaine ligt in het gebied Le Grand Massif. Een gebied van ruim 250 kilometer en heerlijk veel brede blauwe en rode pistes. Mooie routes zoals de 14 kilometer lange Pistes des Cascades waar je terwijl je aan het snowboarden bent de waterval hoort kletteren. Vooral in het begin af en toe een stukje steppen, maar je eindigt uiteindelijk helemaal in het dal van Sixt. Vanuit daar pak je de gratis skibus naar de Grand Massif Express.
 • Voor de offpiste liefhebbers heeft het gebied veel uitdagingen te bieden. Je hoeft er ook geen enorme einden voor lopen. Ook naast de piste heb je mooie offpiste stukken. Mij vind je er niet, maar Jaivey heeft bijna niks anders gedaan. Af en toe stond ik bij de lift op hem te wachten en was ik hem even kwijt. Dan kwam hij ineens ergens uit een stukje bos vandaan en konden we samen weer verder. Echt tof!

Samenvattend

 • Was het een topvakantie? Absoluut!
 • Raad ik Flaine en het gebied aan voor de wintersport? Yes, for sure!
 • Wil ik nog een keer met GoBlanco op vakantie. Graag!

Wil je meer weten over Flaine, het hotel, GoBlanco of iets anders tijdens de wintersport? Stuur me gerust een mailtje op info@bloggergwendy.nl 🙂

Wat is jouw favoriete wintersportbestemming?

XOXO Gwen

 

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply