Dreams don't work unless you do

What doesn’t kill you makes you stronger

3 oktober 2015

Donderdag 1 oktober
Dag 4. Rise and shine. Ja hoor! Om 7.00 uur staan Christine en ik met ons goeie gedrag in de sportschool. En we zijn net zoals afgelopen dinsdag niet eens de enigen. Een handjevol 50+ers is cardio oefeningen aan het doen en allemaal wensen ze ons een goedemorgen als we binnenkomen. Op basis van mijn loopje zou je me zo dertig jaar extra geven. Jeez… Wat heb ik een spierpijn. Gisteren was het op z’n ergst, maar ook nu voel ik het nog. Vooral in mijn bovenbenen. Christine en ik appten gisteren meerdere keren heen en weer hoe we de spierpijn ervaarden.

Gwen… Ik kan niet eens normaal op de wc gaan zitten.

Ja, ik voelde met haar mee. We hadden nog net geen wandbeugels nodig. Hoesten betekende je buikspieren voelen en elke stap was er eigenlijk één teveel. Gelukkig is het vandaag tijd voor de rug. En ow ja, ik moet de gemiste buikspieroefeningen van dinsdag niet vergeten te doen. 

De eerste oefeningen gaan dikke prima. Zoals de ‘one arm dumbbell row’ dropset. Leuk zo’n dropset btw. Je kiest drie dumbells uit die aflopen in gewicht. Ik ben een newbie dus begin met 4, 3 en 2 kg. Je begint met de zwaarste en dan doe je de oefening acht keer met rechts en vervolgens acht keer met links. Als je de laatste twee keer bijna niet haalt, dan heb je het goede gewicht te pakken. Dan pak ik de middelste dumbell van drie kilo en doe ik tien herhalingen om en om. Als laatste pak ik de lichtste dumbell en doe ik de oefening vijftien keer aan beide kanten. Een fata morgana, zegt Nabil, want de dumbbells worden lichter, maar het aantal herhalingen hoger. Minstens even zwaar dus. Klaar? Nee, natuurlijk niet. Dat was de eerste dropset en die mag ik nog twee keer in zijn geheel herhalen. Net zoals alle oefeningen. Mijn volledige training?
One arm dumbbell rowSuperset
3 x 10 Wide-grip lat pulldown front
3 x 20 Wide-grip lat pulldown back

Dropset
3 x 8, 10, 15 One arm dumbell row

Superset
3 x 12 Close-grip lat pulldown front
3 x 20 Ab leg raises met kick
3 x 20 Ab hip raises
3 x 15 Weighted side shuffle

Superset
3 x 8, 12, 20 Seated row dropset
3 x 20 sec Seated leg tucks
3 x 20 sec Seated flutter kicks
3 x 20 sec Seated scissor kicks

Ben ik nu dan klaar? Nee, natuurlijk niet! Ik heb nog twee supersets buikspieroefeningen te gaan, omdat ik die dinsdag ben vergeten. Keer drie. Dus daarna ben ik klaar? Nee, natuurlijk niet. Ik mag nog vier minuten kapot gaat door mijn geliefde tabata.

Yes, klaar! Na een uur en een kwartier lig ik uitgeput op mijn matje op de grond. “Wat doet die gast met ons? Dit is toch niet normaal?”. Christine en ik zijn het erover eens. Dit is echt niet een training die je ‘ff’ doet. Maar heej… ik wil die killerbody. Dan moet ik er ook iets voor doen. Boeiend dat ik er momenteel niet selfie-waardig uitzie. I worked my ass off!

Ik heb de tip van Nabil ten harte genomen om na de training twee Snack a Jack’s te eten. Dan hoef ik er vanmiddag rond 16.00 uur geen vier naar binnen te werken, maar nog maar twee. In principe zijn suikers in de ochtend slecht voor je vetverbranding, maar zo vlak na de workout is je lichaam in een hele andere staat, heeft mijn online coach mij uitgelegd.

De rest van de dag hou ik mij keurig aan het voedingsprogramma. ’s Avonds maak ik een smaakvolle maaltijd bestaande uit 200 gram gekookte zilvervliesrijst met 250 gram broccoli en 150 gram kipfilet, gebakken in 10 gram kokosolie. Voor de smaak heb ik kruiden van Jonnie Boer gebruikt. Hier zit namelijk geen zout in en toch maakt het mijn eten een stuk lekkerder. Moet eerlijk toegeven dat het soms best irritant is om zo strikt te zijn als er mensen in je omgeving koekjes, chips en chocola zitten te eten. Of die reclames op televisie van allerlei chocolademerken. Gelukkig mag ik deze week nog een cheatmeal. Toch Nabil? Oei! Daar was hij mij ‘even’ vergeten te vermelden dat hij de eerste twee weken een cheatmeal afraadt.

Het kan niet elke dag een feestje zijn.

Nabil biedt me heel lief aan om mijn macro’s eventueel aan te passen zodat ik alsnog kan cheaten. Nope! Als ik ergens voor ga. Dan ga ik er ook echt voor. Dus dat ‘valsspelen’ doe ik wel over een week of twee. Uiteindelijk is het ook logisch. Ik eet deze week 2200 kcal per dag. Met andere woorden ik eet al op behoefte. Als ik dan mijn avondeten inwissel voor een patatje oorlog, een frikadel speciaal en een KitKat (bij wijze van) dan gaat het fout. Terwijl ik het type, loopt het water me al in de mond. Ophouden Gwen! Je weet waar je het voor doet. Hoeveel ik nou precies mag eten tijdens zo’n cheatmeal is me nog niet helemaal duidelijk, maar die vraag laat ik eerst maar voor wat het is.

In eerste instantie was ik van plan om morgen te sporten, maar in overleg met Nabil sla ik een dagje over en ga ik zaterdag weer knallen. Mijn lichaam een dag rust gunnen is goed. En belangrijk voor mijn herstel en plezier. Dat soort adviezen neem ik op dit moment met liefde aan, want ik voel dat mijn spieren een flinke opdonder hebben gehad. En dat voel ik morgen waarschijnlijk extra. Nabil adviseert ook om in ieder geval qua trainingen de volgorde van spiergroepen aanhouden. En volgende week weer een tandje bijschakelen zodat ik mijn lichaam blijf verrassen. Yes sir! Ideaal hoor, zo’n online coach die er altijd voor je is. Om me advies te geven, mijn vragen te beantwoorden, mijn gezeur aan te horen en straks waar nodig misschien wel een schop onder mijn kont te geven.

Vrijdag 2 oktober
Dag 5. Ik heb mijn ogen nog maar net een paar minuten open en voel in mijn armen, rug en nog lichtelijk in mijn benen dat ik gisteren getraind heb. Ik ben blij dat de sportschool pas weer voor morgen op de planning staat. Vandaag is eigenlijk mijn oppasdag, maar deze vrijdag ga ik aan het werk. En krijg ik eindelijk weer nieuwe wimpers! Ja, je dacht toch niet dat die lange volle wimpers van mezelf waren? Elke drie weken een bezoekje aan Beauty Salon Lyza en ik ben weer helemaal blij. Door mijn vakantie en het ziek zijn, loop ik nu al zes weken rond zonder bij te vullen en het is eigenlijk vrij sneu als ik naar die paar sprietjes wimpers kijk in de spiegel. Okok, dat is mijn beeld. In de werkelijkheid valt het volgens andere mensen allemaal reuze mee.

En vandaag krijg ik mijn nieuwe voedingsschema op de mail voor volgende week! Fase 1 zit er over twee dagen alweer op. Ik ben heel nieuwsgierig, want ik kelder van 2225 naar 1850 kcal. Waar zal ik op gekort worden? Ik hoop op de Snack a Jacks, want ik vind die maaltijd rond 16.00 uur nog steeds heel veel. We will see!

Het eten gaat me nog steeds prima af. Ik heb me 100% aan het Ruggengraat voedingsprogramma gehouden en tot vandaag ook geen echte behoefte gehad om te snoepen of te snacken. Wel merk ik dat ik voor het eerst af en toe een knorrende maag heb gedurende de dag. Bizar! Want ik eet echt veel. Zo zie je maar weer hoe snel je lichaam went aan meer eten. De afgelopen vier dagen heb ik zilvervliesrijst in de avond gegeten, maar ik heb nu wel zin in iets anders. Via Whatsapp overleg ik met Nabil, want ik wil volkoren pasta maken. Maar droge pasta met vlees en groenten vind ik saai. Al snel heb ik reactie terug dat ik er 30 gram pesto door mag doen. Oeh, dat is lekker! 5 gram minder kokosolie gebruiken bij het bakken van de kipfilet en niks aan het handje.

Inmiddels heb ik de mail met mijn nieuwe eetschema. Het is alsof Nabil mijn gedachten heeft gehoord. Het schema blijft exact hetzelfde, behalve dat ik twee Snack a Jack’s minder eet rond 16.00 uur. En in plaats van 200 gram gekookte rijst of volkoren pasta in de avond eet ik vanaf maandag twee weken lang de helft minder. Mwah… ik moet zeggen dat het momenteel ook echt een behoorlijk bord vol is hoor. Dus prima! Ik hoop alleen wel dat dat gevoel van trek hebben verdwijnt. Cheaten zit er ook volgende week nog niet in, dus het is nog dik anderhalve week streng voor mezelf zijn. Makje… hoop ik…

Via Google Analytics zie ik dat mijn blog al bijna 500 unieke bezoekers en een hoop herhaalverkeer in de eerste week heeft gehad. Ik ben zo trots! Ik ga er vanuit dat dat een teken is dat jullie mijn blogs leuk en/of interessant vinden om te lezen. Wil je geen blog missen? Like dan de Facebook pagina van Blogger Gwendy.

XOXO Gwen

P.S. Zondag is het weegdag. Denk jij dat ik ben aangekomen of ben afgevallen? Let me know!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Work it - Blogger Gwendy 8 oktober 2015 at 21:30

    […] ik bij Nabil, mijn online coach, gecheckt. Vorige week liet ik ons hele trainingsschema in ‘What doesn’t kill you makes you stronger‘ zien. En vooral de volgende superset ging niet helemaal lekker naar mijn […]

  • Leave a Reply