Throwback blog

What’s your number?

11 december 2015

Meestal, wanneer ik een oude blog van mezelf teruglees, herken ik me volledig in mijn standpunt. Bij deze blog ligt dat net even iets anders. ‘Als het ooit niet heeft gewerkt, dan gaat het nu ook niet werken’. Hmmzz… Inmiddels heb ik mijn mening aangepast. Waarom? Ik vind het een mooi onderwerp voor een nieuwe blog. Binnenkort maar eens aan beginnen denk ik zo. Tot die tijd… hierbij een throwback blog over exen, het ‘magische’ aantal bedpartners en vakantieliefdes.

Ooit de film What’s your number gekeken? Een heerlijke chick flick over een meisje dat het magische aantal van 20 lovers heeft bereikt. Ze heeft gelezen dat vrouwen boven dit aantal gedoemd zijn om als vrijgezel door het leven te gaan. Vastbesloten om haar aantal niet verder op te laten lopen zoekt ze al haar ex-vriendjes op om te kijken of ze inmiddels op wonderbaarlijke wijze zijn ontpopt tot haar Prince Charming. Met behulp van haar hotte, maar playboy eerste klas, buurman gaat ze op zoek naar de ware. Een feel good movie, dus een redelijk voorspelbaar einde, maar het zette me wel aan het denken.

Dus zo begon ik aan een namenlijstje. Wat nou als ik de ware Jacob allang had ontmoet? Zouden mijn exen zijn veranderd? Wat zouden ze tegenwoordig doen? Verliefd, verloofd of verpest? Ach… Wie hou ik nou voor de gek. Als het ooit niet heeft gewerkt, dan gaat het nu ook niet werken. Plus met een reviewende blik op dat lijstje kwam ik al snel tot de conclusie dat een groot deel al bezet is of onder de noemer ‘vakantieliefde’ kan worden weggeschoven. In mijn geval geen relatiemateriaal.

Zo stond ik laatst nog te flirten met mijn eerste grote vakantieliefde, maar net zoals ze in dat zomerse nummer zingen. Vakantieliefde… zo cliché. Misschien wel, maar toch blijven dat soort liefdes bijzonder. Zelfs als daar jaren overheen gaan. Bijna iedereen kan zich wel een vakantieliefde herinneren die je nooit helemaal bent vergeten. Bij de eerste blik voel je de spanning weer opbouwen, draai je om elkaar heen en ben je benieuwd of je de verleiding kan weerstaan om herinneringen van die zwoele zomeravonden of magische winternachten te gaan herbeleven. Uiteindelijk weet je dat het toch op niks uitloopt. But who cares? Girls just wanna have fun!

Ik omschrijf mezelf graag als een levensgenieter. Want in elk opzicht van het leven genieten is belangrijk! Misschien ga je keer op keer op je bek, maar elke ervaring maakt je wijzer. Zoals Ne-yo zingt Been all over the world. I’ve done a little bit of everything, a little bit of everywhere with a little bit of everyone. Mijn ‘One in a million’ heb ik nog niet gevonden, maar een ding is zeker. Tussen mijn namenlijstje zit Mr. Right niet.

Eigenlijk is het best interessant hoe verschillend mensen denken over het aantal bedpartners. Zit je onder de 10 bedpartners? Dan kan je worden gezien als onervaren. Maar misschien is jouw jeugdliefde wel de man van je dromen, dus no worries toch? Maar zit je boven de 10 bedpartners dan wordt dat al snel als sletterig gezien. Persoonlijk kijk ik nergens meer van op. Ik ken vrouwen met de moralen van een man die zonder blikken of blozen zeggen dat ze met meer dan 100 man of vrouw het bed hebben gedeeld. Ervaring genoeg, maar misschien dat je dat feitje beter kan weglaten wanneer je een relatie aangaat.

Uiteindelijk zou het niet moeten uitmaken wat jij in het verleden hebt uitgespookt. Wie weet is je nieuwe lover wel de laatste op je lijstje en hoef je niet bang te zijn dat je als ouwe vrijster door het leven hoeft te gaan. Dus vertel eens… What’s your number?

You Might Also Like

Leave a Reply