Livinnit

Livinnit met interieurjunkie @wonenop1

13 april 2018

Een kunstenares met de skills van een interieur designer die in een boerderij uit 1650 woont. Interesting toch? Daarnaast zag ik op het Instagram profiel van @wonenop1 prachtige foto’s voorbij komen. Daar wil ik dus meer van weten. Zoals elke zaterdag stel ik tien vragen aan een interieurjunkie om jou meer beeld te geven van de persoon achter het account, de stijl en de favorieten. Ik kan je in ieder geval al verklappen dat deze dame gek op fotograferen, stylen en composities maken is. Herkenbaar! Maar voor Shirley gaat dat de hele dag door.

1. Wie is @wonenop1?
Shirley is dus haar naam. Getrouwd met Jaap en samen met haar zoon Damian en twee honden Nina en Lola woont ze in Emmen. Kippen hebben ze overigens ook, maar dat aantal fluctueert. Qua beroep is Shirley een bezig bijtje. “Ik doe de administratie van ons accountantskantoor, maar daarnaast ben ik ook kunstenares. In mijn atelier aan huis schilder ik en deze exposeer ik regelmatig in bijvoorbeeld restaurants, verzorgingstehuizen en ziekenhuizen. Eigenlijk ben ik ook Interior Designer, want daar heb ik mijn diploma in behaald. Helaas heeft mijn gezondheid flink roet in het eten gegooid, waardoor ik er nooit mijn beroep van heb kunnen maken. Maar wel mijn passie!”

2. Hoe is jouw passie voor interieur ontstaan?

“Volgens mij is die passie er altijd al geweest! Als klein meisje was ik de baas over mijn eigen kamer. Mijn moeder maakte bijvoorbeeld de gordijnen zoals ik die in mijn hoofd had. En als ik daar op uitgekeken was, ging zij achter de naaimachine om weer nieuwe te maken. Het zat er al vroeg in en het is alleen maar meer geworden. Zelfs in het buitenland kocht ik alle woonbladen die ik maar tegenkwam. Inspiratie doe ik overal op. Door kleuren of bepaalde vormen die ik zie. Het gaat de hele dag door. Mensen in mijn omgeving denken vaak dat ik er tijd voor vrij maak, maar het is een constant iets. Zelfs onder het koken, omdat ik dan bedenk dat het anders moet. Leuke items in de winkel gaan altijd mee naar huis. Het komt voor dat ik dat item pas jaren later gebruik, maar dat moment in de winkel weet ik al dat het van pas komt. Zelfs in een vakantiehuisje schuif en verander ik. Gewoon omdat het beter kan. Tenminste… dat vind ik dan.”

3. Hoe omschrijf je jouw stijl?

Shirley vindt het best lastig om haar stijl te omschrijven, omdat ze simpelweg niet weet of ze een bepaalde stijl heeft. “Ik ben net verhuisd naar een boerderij uit 1650. Ik vind het dan dubbel om deze landelijk in te richten, terwijl ik dat wel in mijn vorige woning had. Toen had ik een combi tussen country cottage en beachhouse. Tegelijkertijd was dat huis strakker en nieuwer, dus misschien hangt mijn stijl wel af van het huis. Sowieso verandert mijn smaak ook wel met de tijd, maar voor nu omschrijf ik mijn huidige interieur als een mix van stoer landelijk met redelijk veel metaal en hout. En een vleugje Scandinavisch voor de balans. Door mijn kringloopvondsten en meubels uit de familie heeft het echt een persoonlijk tintje. Hoe leuk zou het zijn als je meerdere huizen kon hebben met ieder een eigen stijl!”

4. Wat is jouw favoriete foto op je account?

“De foto met de ‘pauwstoel’ is mijn favoriet! Ik vind het echt zo gaaf dat ik deze voor maar 20 euro scoorde!” Shirley vertelt dat het niet lang meer duurt voordat de stoel van binnen naar buiten verhuist: “Ik ben van plan om een terras in Ibiza-style te maken en daar past deze stoel echt perfect bij.”

5. Hoe ‘verslaafd’ ben jij aan interieur?

Mocht het nog niet duidelijk zijn… Shirley is behoorlijk addicted. “In mijn hoofd ben ik altijd bezig met kleuren, composities en styling. Dat niet iedereen dat heeft, realiseerde ik me laatst weer toen mijn man zich rot schrok tijdens de film. Het is niet heel vanzelfsprekend dat ik vanuit het niets roep dat dat huis echt leuke shutters heeft. Alleen de verhaallijn volgen, zit er bij mij niet in,” zegt Shirley lachend.

6. Waar shop jij je interieur items het liefst?

“Ik kom heel graag bij de Kwantum. Simpelweg omdat ze leuke spulletjes hebben voor weinig geld. Verder haal ik de krenten uit de pap bij winkels als Jysk, Action, en Karwei. Loods5 en Ikea mogen trouwens ook niet uit het rijtje ontbreken. Wat ik ook erg leuk vind, is om spullen te maken en spulletjes van de kringloop.”

7. Welk item in jouw interieur is het meest belangrijk?

De volgers van Shirley herkennen het item waarschijnlijk meteen. “Mijn vintage hertje is heel speciaal voor mij. Mijn vader kocht het als kind op schoolreisje om aan zijn moeder cadeau te doen. Ik was als kind al verliefd op dat beeldje dat bij haar in de woonkamer stond. Dat ik ‘m op een dag van haar heb gekregen, is heel waardevol.” Shirley voegt daar aan toe: “En het heeft een hertjesgekte teweeg gebracht, maar dat is weer een ander verhaal.”

8. Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Je kan beter vragen wanneer Shirley geen inspiratie op doet. “Natuurlijk doe ik inspiratie op bij de voor de hand liggende mogelijkheden. Pinterest, Instagram, woonprogramma’s en -bladen, maar observeren is toch wel mijn ding. Ik zie alles. Vroeger al als verlegen meisje in de klas, maar nog steeds doe ik het op die manier. In de natuur kan je bijvoorbeeld prachtige kleurencombinaties tegenkomen.”

9. Waarom deel jij jouw interieur online?

“Eind vorig jaar zijn we verhuisd en het leek me leuk als onze vrienden en familie ons een beetje konden volgen. Dus toen heb ik een Instagram account gemaakt. Wist ik veel dat er een hele interieurwereld binnen Instagram bestond? Nooit gedacht dat ik binnen no time ruim duizend volgers zou hebben, maar ik vind het echt superleuk om contact te hebben met mijn volgers. Doordat ik soms weinig of geen energie heb, is het een ideale hobby die je thuis kan doen.”

10. Wie is jouw favoriete interieurjunkie?

Over het algemeen vindt iedereen dit de lastigste vraag. Ook Shirley wil niemand tekort doen, maar uiteindelijk valt haar keuze op @prachtig88 van Jenneke. Ze is al wat ouder, maar petje af voor haar styling. Ik vind het fantastisch om te zien hoe zij in een normaal huis met normale afmetingen zo’n eigen stijl kan creëeren. Een mooi voorbeeld dat je daarvoor dus niet in een villa hoeft te wonen. Ik raad je echt aan om eens te kijken op haar account.”

Thx voor de tip Shirley! Ik volgde haar nog niet, maar ik heb het meteen gedaan. Erg leuk! Net als jouw verhaal. Wat vond jij ervan? Dit is nummer vijf in de reeks van Livinnit en ik ben erg benieuwd of dit naar meer smaakt. Wat vind jij. Yay or nay?

Wat vind jij. Yay or nay?

Wil jij de volgende keer in Livinnit? Stuur me een mailtje op info@bloggergwendy.nl met je Instagram account en een korte motivatie. Wie weet neem jij ons binnenkort mee in jouw passie voor interieur.

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Marieke 16 mei 2018 at 19:41

    Leuk artikel! Altijd leuk om te lezen dat andere mensen ook zo’n passie voor interieur hebben 🙂

    Groetjes Marieke van Sukhi.nl

  • Leave a Reply