Livinnit

Livinnit met @woonstyle_

27 april 2018

Een opgeruimd huis geeft rust in je hoofd. Dat is de mindset van Ramona van Instagramaccount @woonstyle_. In twintig jaar tijd heeft ze van alles geprobeerd in hun 2-onder-1 kap woning, maar de ideale stijl is inmiddels gevonden. En die gaat ook niet meer veranderen als het aan haar ligt. Op Ramona haar feed zie ik bijna dagelijks mooie foto’s voorbij komen van haar zwart, wit en strakke interieur. Het werd dus tijd om meer over deze interieurjunkie te weten te komen.

1. Wie is @woonstyle_?

De interieurjunkie van deze week komt uit Zuid-Limburg. Het tegen Duitsland grenzende Kerkrade om precies te zijn. Daar woont Ramona samen met haar man en drie kids van 16, 14 en 9 alweer twintig jaar in hun strak ingerichte woning. Haar Instagram account @woonstyle_ heeft ruim 4.000 volgers en als je blij wordt van een feed die qua kleur en style een mooi geheel zijn… Dan ben je bij haar aan het goede adres.

2. Hoe is jouw passie voor interieur ontstaan?

Ramona legt uit dat zij altijd al een passie voor interieur heeft gehad. “Toen wij gingen samenwonen in dit huis kon ik helemaal los. En dat heb ik gedaan. In de loop der jaren heeft ons huis veel verschillende kleuren gehad. We zijn begonnen met geel met blauw, vervolgens hebben we alles beige geverfd en nu is alles wit met zwart. En daar blijft het ook bij!”, zegt Ramona vastbesloten. ”

3. Hoe omschrijf je jouw stijl?

“Scandinavisch, modern en monochrome omschrijven mijn stijl perfect. Ik hou van eenvoud, strak en niet teveel poespas in huis. Gekleurde woonaccessoires  heb ik weleens geprobeerd, maar na een week word ik dan weer onrustig en dat betekent dat het er weer uit moet.”

4. Wat is jouw favoriete foto op je account?

“Mijn favoriete foto straalt rust uit door het kleurgebruik en de items die erop staan. De glazen box kocht ik een tijd geleden bij Basiclabel. Ik verzamel mooie boeken en die komen extra tot hun recht hierin. Het is dan ook een eyecatcher in mijn huis. Ik krijg er in ieder geval vaak enthouisaste reacties op. Stolpen vind ik geweldig, omdat ik daar mijn mooiste spulletjes in zetten, maar daar staat dus regelmatig wat anders in. De grote plant op de foto vind ik echt mooi, maar is ook handig omdat ie precies voor de verwarmingsbuizen staat.”

5. Hoe ‘verslaafd’ ben jij aan interieur?

“Ik ben dagelijks in de weer met mijn interieur. Accessoires verander ik bijvoorbeeld heel vaak. Dan worden alle spulletjes uitgestald op de keukentafel en krijgt alles weer een ander plekje. Ik zeg altijd maar zo… Een opgeruimd huis geeft rust in je hoofd.”

6. Waar shop jij je interieur items het liefst?

“Eigenlijk shop ik overal en nergens. Als ik iets zie wat ik echt leuk vind dan koop ik het. Een favoriete woonwinkel heb ik dus niet echt. Dat heeft er ook mee te maken dat ik echt mijn eigen stijl heb. Populaire items in woonwinkels sla ik liever over. In plaats daarvan ben ik juist op zoek naar de aparte dingen die niet in ieder interieur terug te vinden zijn.”

7. Welk item in jouw interieur is het meest belangrijk?

“Zonder twijfel zijn dat mijn mooie boeken. Zelfs met het kopen daarvan hou ik rekening met de kleuren in mijn huis. Dat is een soort tic geworden van mij.”

8. Waar haal jij je inspiratie vandaan?

“Tsja… het zal je misschien niet verbazen, maar Instagram en de verschillende woonprogramma’s op televisie zijn echt mijn grootste inspiratiebron.”

9. Waarom deel jij jouw interieur online?

“Eigenlijk deed ik vrij weinig met Instagram totdat ik een account aan had gemaakt met mijn zelfgemaakte spullen.  Toen ik wat verder rondneusde op Insta zag ik hele mooie accounts voorbij komen. Mijn interesse was gewekt en zo is het uiteindelijk begonnen. Ik doe inspiratie op bij andere Instagram accounts, maar ik vind het nog leuker als mensen inspiratie opdoen bij mij.”

10. Wie is jouw favoriete interieurjunkie?

Ramona haar favoriete account op Instagram kende ik nog niet, maar ik zie de gelijkenissen tussen haar interieur en dat van Esther. Haar reactie over het waarom is dan ook geen verrassing. “De boekenwand van @homebyesther is werkelijk prachtig. Haar huis straalt rust uit en ik zou er zo in kunnen trekken.” Mooi gezegd Ramona. Right back at ya 😉

Wil jij de volgende keer in Livinnit? Stuur me een mailtje op info@bloggergwendy.nl met je Instagram account en een korte motivatie. Wie weet neem jij ons binnenkort mee in jouw passie voor interieur.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply