Dreams don't work unless you do

Work it

8 oktober 2015

Woensdag 7 oktober
Status dag 10. Top! Geen moeite met me houden aan het voedingsschema en de spierpijn van legday is een tikkie erger te voelen dan gisteren, maar als dat alles is… Het begint al steeds meer een gewoonte te worden om vroeg op te staan om te gaan sporten. Ik ben geen ochtendmens, omdat ik me gewoon liever nog drie keer omdraai. Maar ik ben niet iemand die ’s ochtends chagrijnig is. Dus in de auto naar de sportschool (ja, zo lui zijn we dan weer wel), nemen we de workout van vandaag alvast even door en kletsen we aan één stuk door. De tweede training van de week is gericht op de rug. Na ja, dat staat op ons schema. Met de oefeningen die we doen, heb ik het gevoel alsof we alles meepakken.

Vorige week waren sommige oefeningen me toch niet helemaal duidelijk, dus die heb ik bij Nabil, mijn online coach, gecheckt. Vorige week liet ik ons hele trainingsschema in ‘What doesn’t kill you makes you stronger‘ zien. En vooral de volgende superset ging niet helemaal lekker naar mijn idee:
Hip Raise

Superset
3 x 12 Close-grip lat pulldown front
3 x 20 Ab leg raises met kick
3 x 20 Ab hip raises
3 x 15 Weighted side shuffle

Deze oefeningen doe je dus zonder pauze achter elkaar aan. Wanneer je alle vier de oefeningen erop hebt zitten, pak je ff een paar seconden rust en herhaal je de volledige superset nog twee keer.

Het gaat vooral om de derde oefening die ik niet helemaal snap. De ab hip raises. De ab leg raises met kick weet ik inmiddels door het Youtube filmpje voor Ruggengraat deelnemers. Als ik Nabil in een app om uitleg vraag, stuurt hij me een verduidelijkend plaatje toe.

Ah logisch. Letterlijk de titel vertalen dus. Je heupen omhoog brengen. Als ik naar het voorbeeld kijk, lijkt me het niet heel zwaar of moeilijk om te doen, maar natuurlijk zit er een addertje onder het gras. Nabil appt: “Jij mag ‘m met halterstang doen en dan aan iedere kant vijf kilo. Moet je wel lukken.” In de sportschool krijgen we de tip om de grip medicine ball te gebruiken in plaats van de halterstang. Deze speciale ballen zijn van een bepaald gewicht die je perfect voor dit soort oefeningen kan gebruiken. De bal op je heupen leggen en liften die handel. Braaf pak ik die van tien kilo. Pfoeh, dat voel je wel! Zeker in combinatie met de andere drie. Op het schema staat dat het een buikspieroefening is, maar mijn billen hebben het ook flink te verduren. Niets mis mee op zich, maar de sportschool is redelijk druk in vergelijking met andere ochtenden en in een flits bedenk ik me hoe ontiegelijk ‘sexy’ dit er wel niet uit moet zien. Niet aan denken! Focus op de superset afronden en door!

Aan het einde van de workout en twee tabata’s, zitten Christine en ik hijgend op de grond. We hebben het er weer op zitten, maar jeez… wat een training! Ik ben kapot! Maar… Weer een stapje verder, want vorige week had ik deze training niet overleefd.

Wanneer Chris en ik de sportschool uitlopen, zeg ik gekscherend: “Ik snap echt niet hoe die vrouwen op Instagram altijd zo’n mooie selfie na de training maken. Klopt toch niet! Als ik er nog goed uitzag na een training, zou ik mezelf terug de sportschool in schoppen. Work it baby!” Het is krapaan 8.30 uur, maar wij hebben de grootste lol als we een selfie maken. We don’t care! Zo zie je in ieder geval dat we hard ons best hebben gedaan #nofilter

Qua voeding gaat het, net zoals alle andere dagen tot nu toe super! Snoep op de afdeling, lopen door de supermarkt waar chocolade in de aanbieding is… Het maakt niet uit. Ik hou me strak aan mijn schema. Want ja, strak worden is mijn doel. Mijn zwager heeft heel lief een grote doos met 30 eieren bij de slager gehaald. Eerst vraag ik me af hoe lang die goed blijven, maar dan bedenk ik me… Vier eieren per dag is 28 (!) eieren per week. Ik schrik er gewoon van! Zoveel at ik er voor Ruggengraat niet eens per maand. En waarschijnlijk ook niet in twee. Thx Rach!

Ook voor het mee eten. Ik had mijn eigen bakje pasta en vlees mee, maar de broccoli (zonder zout) kan ik gewoon opscheppen. Gezellig zo! Het maakt niet uit dat ik wat anders eet, want we zitten wel met zijn allen aan tafel. Helaas geen toetje, maar mijn traktatie is om ff met de oudste van mijn jongste zusje Cherelle, Milen, te knuffelen en te puzzelen. Anderhalf en al zo verschrikkelijk slim! En natuurlijk kleine Kenza op de arm te houden.

Daarna even langs de Appie geweest. Ik zag dat de Optimel yoghurt Griekse stijl in de aanbieding was. Twee halen, één betalen. Hamsteren! Die krengen kosten €1,75 per stuk en daar eet ik er één per dag van leeg. Tel uit je winst. Ook de Jonagold appels zijn in de bonus, dus daar haal ik ook maar een zak van als ik dan toch bezig ben. De kassière kijkt me wel een beetje gek aan met mijn mandje met tien bakken yoghurt.

Eén tip om gezond te eten en niet te zondigen, is om geen ongezonde dingen in huis te halen. Wat er niet is, kan je ook niet eten. Dus onze koelkast thuis is één en al healthy.

Donderdag 8 oktober
Het is alweer dag 11. Vandaag kan ik, in tegenstelling tot vorige week, zonder problemen mijn hemdje over mijn hoofd aantrekken, maar voel ik zeker wel dat ik gisteren getraind heb. Nice! Wat is het toch heerlijk om gemotiveerd te zijn en tegelijkertijd andere mensen te motiveren. Echt superleuk om appjes, privéberichten en reacties met complimenten te krijgen over mijn blog en tegelijkertijd mensen mee te nemen in mijn enthousiasme. Dat is toch genieten? Ik zie verschillende Facebook vrienden de winactie van Ruggengraat delen om, net als ik een tijdje terug, een online coach voor drie maanden te winnen. Cool! En ook collega’s doen hun best om het aantal calorieën te raden van een schaal vol Milkyway, Toblerone, M&M’s en pepernoten. Maar liefst 5.114 kcal!! Het filmpje van Nabil en collega online coach Fara over alleen al de calorieën in M&M’s is grappig, maar vooral ook confronterend. Christine is helemaal in shock als ze hoort hoeveel er in zo’n vijftien van de populaire chocoladesnoepjes zitten.

512 kcal voor 100 gram? Ik at elke week zo’n hele zak leeg!!

Bizar eigenlijk hoeveel daarin zit. Gewoon een kwart van je dagelijkse behoefte aan kcal. En dan is dat nog maar 100 gram. Als je je daar bewust van wordt, ga je drie keer nadenken voordat je een handjevol wegsnoept. Toch moet het ook niet zo zijn dat je er niet meer van kan genieten. Zoals Nabil en Fara in het filmpje zeggen, moet het in balans zijn. Ik moet eerlijk toegeven… Na al dit getype over chocola heb ik er best wel zin in. Ophouden dus! Mijn cheatmeal staat pas over anderhalve week gepland.

Anyways, mijn gezonde bord avondeten smaakte ook goed. Ik had nog een kaart van de Postcode Loterij liggen waar ik voor €12,50 aan biologische producten bij de AH kon kopen. Ideaal! Volkoren pasta, biologische kruiden, biologische noten. Omdat het biologisch is, een stukje duurder, maar zo is het leuk boodschappen doen. En die kruiden zorgen ervoor dat mijn eten nooit saai is. Knoflookpoeder, kerrie, paprika, oregano. En dan maar experimenteren en variëren. Vanavond at ik 100 gram zilvervliesrijst, 250 gram sperziebonen en 150 gram kipfilet, gebakken in 10 gram kokosolie. Het is de helft minder rijst dan vorige week, maar nog steeds een goed bord vol. Na het avondeten krijg ik wel steeds sneller trek. Ik weet zeker dat de weegschaal zondag aangeeft dat ik ben afgevallen. Dat kan bijna niet anders. Ik kijk er naar uit. Net als het vergelijken van de foto’s ten opzichte van twee weken geleden. Ik weet in ieder geval dat ik me 100% heb gegeven en dat blijf ik ook doen!

Lekker slapen voor straks!

XOXO Gwendy

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply