Dreams don't work unless you do

Worth it

23 september 2015

Ik scroll op Facebook naar beneden en ineens zie ik weer zo’n verbazingwekkende metamorfose (lees: advertentie) van een onbekend persoon. De voor-foto scheelt zichtbaar vele kilo’s met de na-foto. Maar dat niet alleen. Ik zie ineens lijnen. Spieren. Ik kijk naar de foto en denk… Is dat wel dezelfde persoon? Ik draai mijn smartphone een kwartslag en denk vervolgens… ja die na-foto is uit een hele andere hoek genomen. Zo kan ik het ook. Eigenlijk ben ik gewoon jaloers en wil ik ook strakker in mijn vel. Maar hoe heeft ze dat gedaan? Wat at ze? At ze überhaupt? En hoe vaak heeft ze daar voor moeten sporten? Die informatie mis ik namelijk altijd. Maar nu ga ik zelf voor die metamorfose zorgen. Dankzij Ruggengraat.com. Mijn stok achter de deur. Want heel eerlijk. Beginnen is de eerste stap, maar daar haken de meeste mensen vaak al af.

Christine, laten we eens echt goed bezig gaan! Aangezien we roomies en best friends zijn, kunnen we elkaar als de beste motiveren en stimuleren. Maar ‘ruggengraat’ is wat er af en toe mist. Ik zeg… Ruggengraat… Wij willen ervoor gaan en kunnen jullie hulp goed gebruiken voor die killerbody. Fingers crossed! !

Droomlichaam

Dat was de tekst die ik 9 september op de Ruggengraat win-actie op Facebook plaatste. Je kent het wel. Pagina liken, vriend of vriendin erin taggen, ff delen én, zoals ik mijn quote ook eindig, fingers crossed. Nog geen dag later krijg ik via de Facebookchat een enthousiast bericht. Ik heb gewonnen! Een online coachingsprogramma bij Ruggengraat.com t.w.v. 175 euro p.p. waarmee ik in twaalf weken een transformatie onderga tot mijn droomlichaam. En niet alleen ik. Ook mijn bff Christine mag de uitdaging aan. Nice! Wanneer gaan we beginnen?

Op dat glorieuze moment was ik nog aan het genieten van mijn welverdiende backpackvakantie door Indonesië. Vorige week werd ik bij terugkomst in Nederland getrakteerd op een fikse longontsteking plus voorhoofdsholteontsteking en daar ben ik nu nog van aan het herstellen met behulp van antibiotica en de nodige pijnstillers. Helaas moest ik daardoor mijn intakegesprek via Skype met mijn persoonlijke Ruggengraat lifestyle coach, Nabil, een aantal keer verzetten. Vandaag ging het me dan eindelijk lukken. Beetje make-up op, rechtop in bed zitten en ook al klink ik als een zeehond… zo kan ik er wel mee door.

Nabil feliciteert me nogmaals met mijn gewonnen prijs en in een klein uurtje nemen we alles door. Hoe ziet mijn eetpatroon er momenteel op mijn drukste dag uit? Wat eet ik op welk tijdstip en hoeveel? Wat vind ik lekker. En belangrijker… wat niet? Ik doe altijd maar wat. Ik koop producten die ik lekker vind en waar het kan, koop ik iets met het ‘bewuste keuze’ vinkje. Dankzij Nabil weet ik nu dat dat niets meer inhoudt dan dat het product met het vinkje de meest bewuste keuze is in zijn productsoort. Dat zegt dus helemaal niks over het aantal calorieën, suikers, vetten etc..

Ook hebben we het over hoe vaak ik in de week wil gaan trainen? Ja, ik draai de vraag liever om. Hoe vaak moet ik trainen? “Jij mag het zeggen, Gwendy. Ik maak het voedings- en trainingsschema zo, dat het is aangepast op jouw voorkeuren. Dus als je minder vaak wil trainen, kan het zijn dat je training intensiever en langer is dan dat je vaker per week traint”, legt Nabil uit. Ok! Ik wil er gewoon vol voor gaan. Ik heb een baan waar ik mijn tijden redelijk zelf kan indelen, dus ik spreek met mezelf af dat ik wekelijks vier keer ga trainen. ’s Ochtends, voordat ik naar het werk ga.

Dan vraagt Nabil naar mijn doelen. Wat wil ik hebben bereikt na een maand? Na drie maanden en na een half jaar? Natuurlijk heb ik daar van tevoren al over nagedacht. En dat was best lastig. Wil ik afvallen? Wil ik spiermassa? Een combi? Op Pinterest heb ik de afgelopen dagen een soort van ‘motivationboard‘ aangemaakt met foto’s van, naar mijn mening, mooie vrouwenlichamen, inspirerende quotes, foto’s van transformaties, tips etc.. En daar pronkt ook mijn droomlichaam tussen.

DroomlichaamDus zie hieronder mijn doelen voor de komende tijd:

 • Na één maand wil ik mij volledig aan mijn voedings- en trainingsschema hebben gehouden. Het moet een gewoonte worden. Geen verplichting.
 • Na drie maanden wil ik een transformatie hebben ondergaan tot mijn droomlichaam (zie rechts). Of in ieder geval iets wat er bij in de buurt komt. Iedereen is uniek natuurlijk.
 • Na zes maanden wil ik er minstens zo goed uitzien als drie maanden daarvoor. En bij voorkeur nóg beter. Ik ken mezelf. En als ik mijn resultaat heb behaald, dan kan ik het zo maar weer laten verslonzen. Not done dus!

Ok, daar staan ze dus. Ik weet dat ik de discipline kan opbrengen. Dus let’s do this! Nabil belooft mij morgen of overmorgen mijn schema’s te mailen. Dan kan ik de boodschappen in huis halen en maandag aan de slag. Vanaf 28 september ga ik dus vol aan de bak. Ik hoop dat mijn gezonheid een beetje wil meewerken, want op dit moment moet ik er nog niet aan denken om gewichten weg te drukken in de sportschool. Sportschool… Ah ja, moet ik ook nog ff een abonnementje voor afsluiten. Christine en ik wonen samen, dus we hebben afgesproken dat we samen gaan sporten. Kunnen we elkaar mooi uit bed schoppen ’s ochtends.

Nou, ik ben benieuwd! Ik neem jullie graag mee op mijn weg naar mijn killerbody. De komende maanden ga ik bloggen over mijn progressie, over wat ik eet, hoe ik train en natuurlijk hoe zwaar het is. Leedvermaak is het beste vermaak zeggen ze toch? Op dit moment weeg ik 61,9 kilo (ja, die 100 gram is belangrijk), ben ik 1.67 m kort en 33 jaar jong. Mijn Body Mass Index (BMI) komt daarmee op 22,2. Mijn gewicht is in verhouding met mijn lengte gezond. Daar hoef ik het dus gelukkig niet voor te doen. Maar gewoon zoals L’oréal het altijd zegt. Because I’m worth it!

Wat vind jij interessant om terug te lezen over mijn Ruggengraat uitdaging?

XOXO Gwen

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Sharon 25 september 2015 at 20:55

  Hi Skat,

  Ben zo benieuwd naar jullie transformatie voor een killerbody. Ik blijf het volgen en hopelijk stimuleert mij dat ook tot wat meer sporten 😊!

  Xxx

  • Reply Gwendy Richard 25 september 2015 at 21:21

   Ik ben zelf ook echt heel erg benieuwd! Over drie maanden in de buurt komen van mijn droomlichaam. Ik ga ervoor! Maar het is nu nog een beetje onwerkelijk. Superleuk dat je me gaat volgen. Ik ga mijn best doen om als stimulans te werken.

   XOXO Gwen

 • Reply Roos 1 oktober 2015 at 12:41

  Hoi schat! Ik weet dat je het kan, het gaat je zeker lukken.. zal niet makkelijk worden maar jij bent een echte doorzetter. Niets te gek toch? Ik heb er vertrouwen in.. Net zoals waarschijnlijk meerdere mensen volg ik je en lees ik je verhaal (stiekem ook op mezelf een beetje te motiveren) Leuk schat! Tot snel, kuskus je kan het!

  • Reply Gwendy Richard 1 oktober 2015 at 21:24

   Ah wat lief van je Roos!! Geeft me een goed gevoel dat je zo’n vertrouwen in me hebt 🙂 Idd, als ik iets voor ogen heb dan ga ik er ook voor de volle 100% voor. Dus ik ga dit varkentje ff wassen haha. En als ik jou daar ook nog mee kan motiveren, is het een win-win. Dikke kus voor jou

  Leave a Reply